Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Split Wide Open "Into The Void"

av yngve

Split Wide Open Album 24Selskap: Private

Release: 11.04.24

Bodø serverer mørk drivkraft.

Spilt Wide Open@Facebook

Det er ganske primalt dette, den tunge hardrocken som bodøværingene legger foran seg. De dytter og drar med tunge sko, det er svarte kanter, og det er en håpløshet gjemt inne i denne tunge materien. Det jeg liker med bandet er at de drar på, med groove, lekenhet, fart, og er like kontrastfylte når de tar på seg de svarte bootsa og legger på blyloddene.

Sakset fra tidligere nyhet om bandet: "Vårt debutalbum består av ufiltrert og skamløs heavy metal" opplyser herrene. De ble visstnok "...skadet av en oppvekst i thrashens glanstid, mens blackmetal bølgen skylte over Norge" og forsøker å dyrke hard rock og metal som en kilde til livskraft. "Dette er usminket og rå kjøter-metal, rett på tape fra øvingslokalet."

De slår akkordene med en avslappet me bestemt hånd, mens rytmikken veksler mellom å dra på og dra deg ned. På det tyngste er de fete, der man hører hvor viktig bassen er for slik musikk. Den er godt mikset og kommer godt fram. Veldig bra!

Vokalen er bra, melodisk men sentrert i en dal der El Caco, Chris  Cornell og kanskje vår egen Lars fra Honcho og Jack In The Box på enkelte låter?

Det åpner seg noe inn i den svarte og groovy verdenen på for eks Blind, der de minner om nyere Vreid, med disse store melodiene, de store gitarene, de store og øde landskapene. De klarer dog å låte nordnorsk, selv om det er vanskelig å forklare. Jeg har jobbet mye med band fra nord i årenes løp, og det er noe i noen av disse, som fanger landsdelen sin. Mørketidsrock.

En veldig bra utgivelse, enkelt, greit, ikke innovativt, etter boka, men som krydres med litt av alle de klassiske tungrockerne vi kjenner, som Danzig, Sabbath, Crowbar etc. Jeg vil nok prøve meg på å legge Split Wide Open i en rar skuff, der stoner, doom og black'n roll gjelder. Og flere ganger hører jeg en type rebelsk grunge der inne, litt Queen of the Stone Age kanskje? En småpunka langfinger som topper denne dunkle sludgen. 

7/10

Tracklist:

 1. Paralyzed
 2. Chase the Light
 3. Blind
 4. Endless Pain
 5. Burning Cities
 6. Chaotic Remains
 7. The End
 8. Kick the Fire
 9. Evelyn
 10. Solar Flare
 11. Bloodthirst