Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Secret Script "s/t"

av yngve

Secret Script 24Selskap: Private

Release: 03.05.24

Progrock fra Saltdal. 

Secret Script@Facebook

Saltdal ligger i Nordland, ikke så altfor langt unna Bodø, for dere som er som meg og ikke har helt oversikt på hvor greiene er fordelt over Trondheim :). 

Stemmen er bra til dette formålet, den er litt snill, men flyter bra og har en ærlig tone. Den er mer progrock enn -metal, så her har de fått et fint hode til kroppen. Det er noen steder der det låter litt tynt, og at det ikke helt treffer, men etter hvert landet jeg og likte den mer og mer. Dette følte jeg gjaldt på Sense-låten, ep-en uptempo-spor.

Musikken er faktisk litt, i mangel av en bedre forklaring, oldschool progrock, dette var vel mer vanlig for en del år tilbake. Og kanskje litt uvanlig til å være norsk? De framfører progrocken bra, og det er nok detaljer til at det faller inn under prog hos meg. I de senere årene kalles så mye rart prog, at man mister litt troen. Men Secret Script er godt innafor. 

"Musikken er egenkomponert og basert på sterke melodier, tunge riff og synkoperte rytmer, og kjennetegnes av komplekse instrumentalparti" leser vi i presseskrivet, og de traff bra der. Ikke det mest heseblesende, men som sagt, nok til at det er godt under paraplyen prog. 

Karakter på så få låter er vanskelig, men jeg har magefølelse på en sekser, og litt.

6,5/10

Tracklist:

  1. The Unwritten
  2. Sense Of Security
  3. Illusive Memories