Karmøygeddon 24

Sinlust "Sea Black"

av ruben haug

A1184498711 16Selskap: M & O Music 

Release: 28.04.17

Fransk black metal, noe jeg setter veldig pris på. Det er så enormt mange gode band derfra, flere av de mine favoritter. Sinlust er dog et nytt bekjentskap, og det er alltid spennende. Dette er bandets andre plate, og fortsetter en historie de begynte med på sin debut, Snow Black fra 2011. Bandets vokalist står for tekstene som igjen er inspirert av fantasybøker han har skrevet. Fantasy og black metal, da går tankene mine med en gang til Blashyrk og Immortal. Hva har så Sinlust å by på?

Sinlust@Facebook

Sinlust stiller opp med en annen type black metal enn det jeg vanligvis har i spilleren. Bandet heller mot mid-æra Immortal-aktig type black metal. Kjapt, melodiøst, stakkato riffing med et kjølig og litt upersonlig lydbilde/produksjon. Men det skal visst være sånn, for i presseskrivet sier de seg særdeles fornøyde med innspilling og produksjon, så der får vi være enige om å være uenige. Ikke at lyden er dårlig, jeg syns bare den blir for skarp for å si det sånn.

Ellers syns jeg bandets musikk blir litt for standard, ingenting som får meg til å heve øyenbrynene og tenke kult. Det er bare låt etter låt - og de holder det gående i over en time. Det til tross for at de har komponert låtene på dyktig vis, de spiller knallbra og gjør egentlig ingenting feil, det er bare at denne anmelder ikke finner dette så veldig spennende. Jeg tror nemlig dette er en type black metal mange kan like. Rått og kaldt, episk og melodiøst. Tidvis nesten progressivt. Hadde jeg hørt dette som femtenåring hadde jeg nok vært solgt, men det er mange år og mange plater siden, og jeg er blitt litt mer kresen på hva jeg velger å bruke tiden min på.

Som sagt, bandet gjør en kjempegod jobb og jeg tror dette vil appelere til mange som liker episk black metal med fart og melodiske og tidvis heavy riff. Plata er godt variert og for mange vil nok platas time gå fortere enn for meg...

Objektiv karakter: 7/10
Subjektiv karakter: 5/10

Tracklist:

  1. Red Priestess 
  2. Sea Conquerors 
  3. Dawning of the Volcano God 
  4. Cannibal Beast 
  5. Streams Affliction 
  6. Sea of Trees 
  7. Trilateral Conflict 
  8. Forgotten's Master