Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Poetica, gjenfødt

av yngve

Poetica 24

Melodisk metalband med fersk ep.

Poetica@Facebook

Bandet har jobbet mye med familieforøkelse samt studier i de siste årene får vi vite fra Alexander, "...men nå er vi tilbake med ny digital ep, Rebirth." 

3. mai er det duket for livejobb i Stavanger@Fredagsliven, få med deg det om du kan. 

Vi må tilbake til 2011 for å finne fødselen til bandet, og nå er det altså gjenfødelse som gjelder. Debutskiva dukket opp et par år etter oppstart, samt at det kom et par singler i 2020/21.

Lineup:

  • Victoria L. Sellevold vokal,
  • André Myhre gitar,
  • Marius Mikelsen trommer,
  • Alexander Vrtis gitar, vokal, bass og programmering

Låtene

"Den første låten Rebirth har grunnlag i noen gamle akkordrekker som André hadde liggende. Vi lekte litt med hvilken stemme vi skulle legge sangen i forhold til Victorias vokal, og rocka opp låten litt med litt supplerende gitarspor. Vi jobbet også med å forbedre vokalproduksjonen vår, og bygde koret vårt på refrenget lagvis (noe som erstattet noen synthvalg vi gjorde for refrenget). Marius kom med noen kule tam-partier for å krydre sangen litt mer.

Lyrikken Victoria skrev handler om å jobbe seg gjennom relasjonstraumer med et annet menneske, og hvordan relasjoner kan overleve og komme styrket ut av et traume dersom det er vilje og evne til endring

Neste sang, Anger, ble opprinnelig skrevet i 2020, og er en av de første sangene vi skrev som en gruppe etter livet har holdt oss vekke fra bandaktiviteter en stund. Alexander kom med de innledende gitarmelodiene, og resten av bandet supplerte forskjellige ideer til sangen. André foreslo versriffet, Victoria kom med ideene til partiet etter det andre refrenget og Marius la på noen tøffe trommetakter som vi ikke har prøvd tidligere. Tittelen er tvetydig, basert på det engelske anger (sinne) og det norske anger. Lyrikken er både på norsk og engelsk, og tar opp temaet hevnanger, og etterfølgende følelser av sinne og fortvilelse.

Etter å ha irritert seg over spillet Elden Ring i 2022, satte Alexander seg ned og skrev utkast til 3 låter. Siste sang på EP'en, Vereena, er en av disse. Den fikk arbeidstittelen Schism da den har litt akutte stemnings- og taktskifter. Dette var også en av det sangene hvor vi bygde refrengvokalene lagvis. Refrenget bestod for det meste av rene vokalspor, hovedsakelig Victoria sine, og Alexander sine growls ble lagt til etter sangen var til miksing. De ga refrenget litt ekstra tenner, som passer godt med temaet.

Victoria skrev lyrikk rundt temaet om hva vi tror er ondskap, ved å referere til bruxa-skapningen Vereena fra novellen A grain of truth fra boken The Last Wish av Andrzej Sapkowski (Del av Witcher-serien). Vereena er en personifisering av hvordan ondskap ikke alltid er svart/hvitt, men gråtoner. Skapningen er et klassisk monster på mange måter, men hun har nyanser som påvirker hvordan vi tolker en ondskapsfull handling."