Karmøygeddon 24

Ohmwork sprer frykt

av yngve

Ohmwork 19 Foto Bandfoto Kenneth Augdal (1)

Bilde, fotograf: Kenneth Augedal

'Horrorworks' er nordlendingenes relativt ferske utgivelse, som er anmeldt her, og som ligger i et flott landskap; hardrock og metal med fundament godt plassert i de klassiske banda fra 70-og 80-tallet. Jeg fisket de inn og fikk greit med info, og håper du sjekker ut smakebitene her og støtter bandet.

Vi skal altså nok en tur til nordlige strøk, hvordan står det til der oppe? Hilser fra det ytterste sør 😊

"Haha. Alt vel her! Dagen derpå etter en topp konsert i går på Kulturhuset. Sliten, men fornøyd :)."

Hardrocken er fortsatt tung, klassisk, og med sterk smak av Dio og Sabbath, derfor går jeg ut fra at det dere liker og vokste opp med er og blir det dere vil spille? Ingen tegn til å skjære ut og endre kurs?

"Vi lager musikk vi liker, enkelt og greit. Det vi spiller er Ohmwork . Vi har ikke som mål å høres ut som noen andre, men alltid hyggelig at folk hører Sabbath i soundet vårt. Personlig syntes jeg vi har vist til et ganske så bredt spekter gjennom våre fire album."

Sist jeg hadde dere her på Heavymetal.no mener jeg at Ohmwork var det dere var med i, ingen sideprosjekter etc. Er dette også greia i dag? At bandet har fullt fokus fra alle tre?

"Yes! Det fungerer utmerket. Alle tre ønsker kun å fokusere på Ohmwork. Vi slipper med andre ord å ta hensyn til andre band når vi planlegger turne, studio, øvinger osv."

Og trioformatet ligger fortsatt til grunn, fungerer det bra også nå? 

"Ja, vi har aldri spilt bedre sammen enn vi gjør nå. Børge og jeg bor i Tromsø, og Helge bor i Oslo. Vi øver mye mindre sammen enn for tre år siden da alle bodde her oppe i nord. Vi sender låtideer til hverandre, så øver vi noen helger i løpet av året. Ingen fare for at vi går lei hverandre :)."

Ohmwork 19

Skiva som kom nylig er ikke ulik de to andre, men jeg hørte litt på debuten, og det er et tyngre sound på sisteskiva. Har dere jobbet noe spesielt med å ramme inn låtene med et mørkere lydbilde denne gangen? Eller er det bare at dere har blitt flinkere til å skru?

"Du har nok rett i begge. Målet var å lage et tyngre og dystrere album med Horrorworks. Vi eksperimenterte med stemme dypere på gitarene enn hva vi har gjort tidligere. Yngvar Mehus, som har vært vår tekniker siden ShadowTech, syntes jeg lager bedre og bedre lyd for hvert album han har skrudd for oss. Det handler både om at han følger med i tiden og utvikler seg, men også at han har blitt bedre kjent med oss og vet hva vi ønsker."

Låtene virker også å ha blitt streitere i arrangeringen, på debuten var dere mer eksperimentelle. Bevisst eller ikke?

"Det er nok ikke en bevisst handling. På førsteplata var vi all over the place, og ikke helt sikre på hva vi egentlig ville. Etter hvert syntes jeg arrangementene våre har blitt mer ryddige. Vi har på en måte funnet vår greie."

Anmeldelse av 'Horrorworks' HER .

Andreskiva er litt usynlig for meg, selv om jeg anmeldte glemmer jeg den opp i det hele. Hva gjorde den for dere?

"Vårt første album med Yngvar bak spakene, og vi tok opp alt på tre 8-timersdager. Sykt intensivt, men jævla moro. Egentlig gikk hele prosessen, fra låtene ble laget til alt var ferdig mastra, veldig fort. Vi kunne sikkert ha flikket mer på enkelte låter, men jeg likte resultatet. Ærlig, og rett i fleisen." 

Hvordan går det med promoteringen og ikke minst tilbakemeldingene på Horrorworks? Dere gjør vel dette under Rob Mules-paraplyen, og har vel fått et greit nettverk der vil jeg tro?

"Joda, vi har slengt ut mye promo rundt forbi, men det er enda litt tidlig å si noe om resultatet fra dette arbeidet. Håper det tikker inn noen hyggelig omtaler etter hvert, det virker i alle fall som at det er mange som har fått med seg utgivelsen. Vi har fått ufattelig mange tilbakemeldinger fra folk, både venner og bekjente, men også andre som har tatt kontakt med oss."

Nå lytter jeg en del på skiva og er i prosessen rett før jeg skriver anmeldelse, så ikke i mål. Men dere selv? Er det noen låter som stikker seg ut? Det er jo en variasjon hvor noen av låtene er ganske kontrastfylte.

"Det er noen låter som vi alle tre mer eller mindre er enige om skiller seg ut: The Ballad of Elisa Lam, The Octavius og Sleep Killing."

Gigs har det blitt, og blir, Et par i starten av oktober finner sted i Trondheim og Oslo, men utover det er det i nord. Det er fortsatt kranglete å legge ut på veien i sør for dere vil jeg tro? Eller er dere komfortable der oppe, slik søringene er her nede? 

"Hadde vi hatt tid og råd, hadde vi vært mye mer på veien. Å bo her oppe i nord gjør det vanskelig. Vi har satt sammen en rekke med konserter nå i høst, og så er planen å ta en ny runde over nyttår. Det inkluderer forhåpentligvis to-tre helger til i sør."

Inspirasjonene vet jeg fra sist i hovedsak er fra 70- og 80-tallet, men dere proklamerer at dere har et bein i 70- så vel som i dagens miljø. Hvilke nyere band liker dere? Både i forhold til hva dere putter inn i Ohmwork og personlig smak?

"Vi hører mye på nytt som kommer, vi er absolutt ikke fortapt i gamle klassikere fra 70- og 80-tallet: Moon Tooth, Spidergawd, Greta Van Fleet, Bewitcher, Amplifier osv. Jeg er deleier i Backbeat Kaffe & Vinyl her i Tromsø - det mangler ikke på inntrykk fra ny musikk."

Hvordan går det med selskapet da? Det er garantert mye jobb, og det å ha eget band på eget selskap vil jo også kreve en del balansering. 

"Rob Mules Records går det fint med! Det er stort trykk på band som ønsker å bli signa hos oss, og vi merker at flere og flere har fått opp øynene for oss. Vi har endel kule planer for 2020. Time will tell :)."

Tusen takk for tiden dere hadde å avse, og for fysisk eksemplar av 'Horrorworks', det setter man stor pris på. Har dere linker å dele til merch, salg, musikk? Del gjerne her, sammen med eventuelle avsluttende ord. Om det er folk i kretsen deres som trenger å belyses, som hjelper bandet og som kanskje trenger en liten benevnelse, hiv det også her 😊.

"Mange takk sjøl! Alltid hyggelig å ta en prat med deg. Siden du spør vil jeg benytte sjansen til å gi en shout out til vår designer Vegard Laupstad. Hadde vært kult om flere ville bruke han til albumcover o.l. Folk kan sjekke ut hjemmesida vår for merch, turne osv."

Bilder i studio, fotograf: Yngvar Melhus

Ohmwork 19 Foto Studio Yngvar Mehus (3)

Ohmwork 19 Foto Studio Yngvar Mehus (2)Ohmwork 19 Foto Studio Yngvar Mehus (1)