Karmøygeddon 24

Ohmwork "Horrorworks"

av yngve

Ohmwork 19Selskap: Rob Mules Records

Release: 12.09.19

Nordlendingene leverer bra saker. 

Fortsatt er det driv og sving som dominerer, med en klar overvekt av 70-tallets hardrock, men også solide doser 80-talls hardrock og metal er sydd inn.

Ohmwork@Facebook

Dette er et variert album, Horrorworks leker med tunge riff med tydelige Dio-referanser (låten under her for eksempel), og Sabbath. Noen ganger legger de seg opp til en snillere form for hardrock, og summert er skiva helt grei for dere som sverger til den klassiske formen for metal. 

Anders' vokal er bra, men enkelte steder har den litt å gå på. Dette har både sjarm og samtidig en form for personlighet. Låtene spriker litt i sjangertilhørighet, noe jeg ofte ser på som et pluss. Vokalen vil jeg si kler noen av låtene bedre enn andre.

Lydbildet er tungt og fett, det er ikke så mye å utsette på produksjonen. Den er stilren og leverer akkurat det låtene trenger. Jeg liker spesielt at det låter ekte, levende - og at man hører at trommene blir slått på, man føler luften mellom slagene, digg!

Nå har jeg hørt skiva mange ganger, og synes den vokste greit. Og selv om det i noen runder var låter som svekket seg, ble det en følelse av at Horrorworks tåler en del runder. I min verden er det en god greie. Og om noen er uenig i karakter eller anmeldelse, må man jo bruke dette som argument; lytt mye på en skive, det skjer ting underveis, og ting gror på lytteren.

Så, enkelte vokalinnslag med litt å gå på, en bra 70-tallsgroove, tyngde og driv veksles på i låtene, og et par-tre av sporene skiller seg bra ut. 

Cover er fortsatt noe de kan, jeg liker dette nye veldig godt, det var litt merkelig i starten, men det funker.

Jeg har ikke fysisk versjon av andreskiva, men jeg følte denne nye lå litt mellom debuten og Alyssa Drone , så en syver skal de ha, selv om den er bittelitt svak. 

7/10

Tracklist:

 1. The Octavius
 2. Shadow Hunters
 3. Typhoid Mary
 4. Religion And Darkness
 5. Burning Question
 6. Sleep Killing
 7. Devils Dance
 8. Alyssa Drone
 9. Mother City
 10. Outside In
 11. Veil Of Sanity
 12. 112 Ocean Avenue
 13. Whom To Be
 14. Trial Of The Witch
 15. The Ballad Of Elisa Lam