Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Helsinki Horizon, sirenen lyder!

av yngve

Helsinki Horizon 24 Foto Snorre Hovdal

Bilde, fotograf: Snorre Hovdal

Alternativ rock fra et knippe musikere med habil cv.

Helsinki Horizon@Facebook

Helt i tråd med det jeg pleier å dekke her er det ikke, men det er lett musikk jeg spiller hjemme. Snorre sendte meg info, og opplyser at det kommer et album 15. mars; 'Sirens'.

Det kom en ep i 2021 får vi vite, og debutskiva som kommer er "...noe så pompøst og nerdete som et konseptalbum med Odyseen av Homer som basis.  Musikken gjennom plata er lite typisk norsk og faller mellom mange stoler sjangermessig, noe vi mener er en bra ting. Man kan ha gode samtaler på gulvet."

"Sirens utforsker mørke konsepter og tematikk mens de kreativt og musikalsk unngår konformitet. I samarbeid med vokalist Öllegård fra Stockholm fant bandet et nytt nivå av kreativ kontrast og drømmende vokalarrangement. Musikken deres henter inspirasjon fra menneskehetens mangler, filosofi og avvik blandet godt filmatiske og litterære inspirasjoner"

Den habile cv-en jeg snakket om, hvor medlemmene og gjestemusikerne har bakgrunn i, inkluderer navn som  Motorpsycho, Årabrot, Goat the Head, Gåte, Lumsk, Manes, Sólstafir og The Ocean Collective, og Snorre sier at det da "...lek med subsjangre var et must."

Pressemeldingen sier blant annet at "...det åtte spor lange albumet lover å fengsle lytterne med sin unike blanding av rock, alternative komposisjoner og filmatiske elementer, og byr på en overbevisende sonisk reise gjennom ulike undersjangre." Snorre er komponist og hjernen bak det hele. " Sirens henter inspirasjon fra Homer's Odyssey, og dykker ned i eksistensialisme, menneskelig fasade, makt, naturens forfall, og den påfølgende konsekvensen av disse som en total. Alle sangene på albumet har sin egen individuelle artwork for å underbygge tematikk og forsterke dem som frittstående kapitler i en historie."

Helsinki Horizons kjerne består av Snorre, "...som håndterer gitarer, bass og tangenter, Öllegård på vokal, vind (Manes-Eivind! :) Yj), på gitar og Geir på trommer."