Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Kal-El, lyttesession

av arni sørlie
Kal El Lyttepart 05

Kal-El, som er Kristiansands- og Stavangeraktuelle neste helg, sveisa sammen et lytteparty for sitt nye album. Release er 21. august, vår herlige reporter Arni dro på seg litt tøy og møtte opp for å sjekk hva disse stonerfolka har disket opp med denne gangen (yj).

Først:

  • Kristiansand@Onkel Aksel 21. august
  • Stavanger@Checkpoint Charlie 22. august

Så over til Arni:

Pre-Release Lyttefest 08.08.15 - Kal-El 'Echosphere' @Lydplaneten Lydstudio

"Så datt det plutselig inn en melding på messenger, en invitasjon vel og merke, fra Lydplaneten Lydstudio (som har fotokredd på alle bildene - yj). De hadde ferdigstilt Kal-El sitt kommende album, Echosphere, og ville feire det med en liten sammenkomst med litt folk fra byens musikkmiljø, og ikke minst bandet selv.

Fett, klart jeg ville komme, det er jo et album man er veldig spent på etter Pakal som kom i fjor. Kal-El har jobbet beinhardt, og det ser ut som de nå begynner å bevege seg litt opp på og frem. Platekontrakt, utenlandsjobber, festivaler og en runde konserter i Norge skal promotere og forhåpentligvis gi dem det løftet et så hardjobbende band fortjener. Lydplaneten har jobbet med band i alle sjangere, fra sart akustisk, til beinhard metal og punk……hvordan ville stoneren til Kal-El låte? 

Jeg stilte opp uten helt å vite hva det gikk i. Skulle man komme, sitte ned og høre gjennom platen, skulle man men noe etterpå, hvor seriøst var dette? Joda, der kom jeg gående, og etter et par heheeeey, står til, Javeeeel, nysgjerrige på pladå du og ja, ude å trør, så stod jeg plutselig der med en vårrull og en øl i hånden. Heeeey, sånn kan man forholde seg til, nice, så ikke den komme!

Etter litt mingling og småprat så jeg plutselig at det hadde duket opp sikkert 15-20 mann, og stemningen var godt oppå kan man trygt si. Kaptein Ulven reiser seg etter hvert og sier noen ord om hvordan innspillingen har vært, hva bandet selv føler om platen, litt detaljer om innspillingen og hvordan de kom frem til sluttresultatet. Kjekt, for det er alltid litt stas å høre detaljer man normalt ikke får om en innspilling!

Før jeg visste ordet av det, så var platen slutt, og flere var litt overasket over at tiden gikk så fort når man lytter til stoner, for en del av greiene er ganske seige grooves. Selv fikk jeg rett som det var fot underveis, mye grunnet en nokså energisk trommis til stonertrommis å være, men også av at lyden kler stilen og riffene veldig godt….autentisk til sjangeren må vel kunne sies! Disse tingene, samt mega stemning i lokalet er vel kanskje grunnen til at tiden gikk så fort den gjorde under lytting? Uansett, kjekt var det, og 21.08.15 er nok en dato jeg ville satt av hvis stoner er hva man liker i høyttalerne!

Rock On!!"

Kal El Lyttepart 03Kal El Lyttepart 02

Kal El Lyttepart 01Kal El Lyttepart 04