Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Ingen grunn til å sitte hjemme...

av yngve

1483378 10152039382615490 1465821639 NTil helga braker det løs på Verdensteateret igjen, da er Elements Of Metal på plass og skal riste løs veggene på bygningen. Jeg fikk fatt i André for å få en oversikt og litt info rundt arrangementet. Banda som stiller er Kampfar, Blindfolded, Triosphere, Hex A.D. og Dimension F3h.

Foto Kampfar: ©Sebastian Ludvigsen

Så, nå er det bare en knapp uke til dere skal gjennomføre nok en festival, føles det greit?

"Nå er endelig uken kommet ja, og det føles bra. Vi har fått ordnet det meste i god tid i forkant i år, så nå er det bare og vente på at helgen skal komme. Og heldigvis har vi i år som tidligere år god hjelp fra frivillige som virkelig gjør en god jobb! En stor takk der!"

Og jeg skrev 'nok en festival', føles det slik? Eller er entusiasmen der ennå? Det har vel gått litt nedover for de fleste mindre festivaler i Norge, høytiden vi husker er jo ikke tilstede for veldig mange. Er dette en realitet dere jobber opp mot? Mye jobb, ikke full uttelling på oppmøte?

10012659 660415377363194 1156183194 O"Nok en festival, og nok en festival. Vil vel ikke si det, hadde ikke entusiasmen vært der så hadde vi nok ikke gjort det. Og som du sier så er det hardt å være liten i Norge, og det var jo noe av grunnen til at E:O:M ble lagt på is en periode. Men så langt denne gang (2012-->) har vi prøvd å ikke ta oss vann over hodet, noe som har vist seg å være lønnsomt. Og fjorårets festival endte opp med store smil, og godt pågangsmot for årets festival."

Dere legger lista greit når det gjelder booking synes jeg, nøkternt og bra. Budsjetter er jo et nødvendig onde for dere som jobber opp mot artister og konserter, er planen å bygge det hele opp stein for stein? Og om det går i rødt, er dere personlig i skuddlinjen?

"Som nevnt over har vi prøvd å ikke ta oss vann over hodet. Så ja, vi prøver å tenke nøkternt og bygge det opp litt etter litt, i samme ånd som vi fremdeles ønsker å la de lokale komme til.  Og joda, om det skulle bli røde tall etter festivalen, står vi personlig i skuddlinjen. Klart noe støtte her og der har vi fått ordnet, men alt koster."

Variasjonen støtter jeg når det gjelder årets lineup; alt fra black med Kampfar til power med Triospher via futuristisk metal med Dimension F3h. Var det slik dere tenkte når plakaten skulle fylles? Eller var det personlig smak, eventuelt artister som søkte dere opp som bestemte innholdet?

"En kombinasjon er vel det rette og si. Tanken bak E:O:M ligger jo i navnet, elementer fra metallen, så det sier seg jo selv at vi må ha variasjon. Noe vi føler er en god ting, flere ører som blir tilfredsstilt. De fleste av bandene i år har tilknytting til Vestfold på en eller annen måte, Triosphere hentet vi inn grunnet kvalitet og så klart sjangeren. Og vips så hadde vi en lineup vi er stolte av."

Hva er annerledes med å jobbe opp mot en slik festival nå kontra oppstarten? Dere selv har jo blitt eldre, kanskje mer nøkterne?

"He-he, at man blir eldre er det ingen tvil om. Forskjellen nå kontra oppstarten er uten tvil erfaringen og kontaktene man sitter med. Man blir ikke så tatt på senga som man kanskje ble for 10 år siden."

10620275 531243413672460 2641806421103111445 O

Hva er ditt personlig tips om du skal lokke folk til Elements Of Metal? Hva er salgspoenget ditt om du møter en uvitende fyr på gata som ikke vet om arrangementet?

"Tja, det er jo først og fremst en rimelig øre-rens. Neida, vil nok selge med lineup-en vår, som vi selv mener består av kvalitet fra start til slutt, ikke minst av god variasjon. Et veldig bra konsertlokalet med god lyd er også en ting som frister flere. OG at vi har åpnet galleriet på Verdensteateret, hvor det er litt mer sitteplasser, og med alle rettigheter fører det til ID: 20år."

Er det vanskelig å få folk opp fra sofaen i Sandefjord? Og er det ok å fiske inn folk fra andre steder? Folk er jo litt bortskjemte også, det skjer jo veldig mye rundt forbi, og etterlater mange mindre festivaler til en en lokal happening.

"Folk i Sandefjord kan nok sammenlignes med folk fra andre små plasser, og kan være vriene å få opp av sofaen. MEN, så langt har de vært flinke. Ikke minst har vi klart og nå ut til nabobyene Tønsberg og Larvik, som også tar turen til oss."

Elements Of Metal@Facebook

Tar du en runde på banda som skal spille? Ikke nødvendigvis masse tekst, men en liten innføring på de fem som skal på scenen?

"Blindfolded ble dannet i 2012, og består av lokale krigere som leverer kraftfullt. Stil: Melodic Death.

Hex A.D . kom sammen i 2011, og er et soloprosjekt fra Rick Hagan (Paul Di'Anno/Blaze Bayley/Ripper Owens). Med seg har han lokale og solide musikere. Stil: Doom.

Dimension F3h : Gamle lokale travere som har spilt på E:O:M flere ganger tidligere, her finner du bl.a Morfeus spissen. Stil: Bladerunner Thrash.

Triosphere : Dette blir årets element, med massiv power og kvinnelig vokalist setter gjengen i Triosphere virkelig elementene på plass for oss.  Stil: Power

Kampfar : Det er en grunn til at disse står på toppen av plakaten. Tidligere år slapp de sitt siste album, Djevelmakt. Istedenfor å skrive mye, forkorter jeg det til solid, hardtslående og svart. Stil: Black."

Da ønsker vi lykke til, og krysser det vi har for at det hele går bra. Takk for tiden din!! Avslutt gjerne med en oppfordring til de som
sitter på gjerdet eller som ikke har funnet det ennå :)

"Ingen grunn til og sitte hjemme denne kvelden, her vil det være musikk for de fleste ører. Og kvalitet hele veien! Sees på Verdensteateret, Sandefjord, Vestfold."

Detaljene for arrangementet er: 

  • Pris: 200,- (150,- ved fremvisning av studentbevis)
  • Alder: 18 år (20 år på galleriet)
  • Tid: Dørene åpner 19:00, første band på 20:00
  • Annet: Alle rettigheter! 2 barer, hovedbar i salen og galleribar i 2. etasje