Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Garasjeporten er åpen til helga

av yngve

Garasjefestivalen 2022 (1)

Fra torsdag til lørdag er det metal i Toten som gjelder.

Anna Maria tipser, og har du mulighet, stikk innom Reinsvoll på Toten, og ta del i festivitetene. Hun skriver at det er to år siden sist, og endelig er festivalen på plass igjen.

"Garasjefestival er resultatet av samarbeid mellom en neve ildsjeler  (samlet i den frivillige organisasjonen Kulturgarasjen) og noen lokale  næringsliv aktører" leser vi. Og samarbeid mellom artister, ildsjeler og kulturbrigaden, hvorfor ikke? 

Torsdag 30. juni drar de opp porten, som står åpen helt til lørdags kveld.

"...dette vil være et møtepunkt for alle som elsker hardrock og heavy metal, samt å tilby en scene til unge og lovende rockeband, både lokale og internasjonale." Det er midt i blinken for det vi driver med på her på Heavymetal.no, veldig bra at noen jobber for underdogsa.

Garasjefestival@Facebook

En smeltedigel

"Området er begrenset til et lite tun, og det gjør at festivalen føles intimt og at avstanden mellom artistene og publikum føles overkommelig. Dette er fjerde gang vi arrangerer festivalen, og vi ser tydelig at det er interesse for mange up-and-coming band om å få spille på vår scene. Samtidig er det en del større band, både norske og internasjonale, som har uttrykket interesse for konseptet, og scena vår har hvert år vært en melting pot for diverse sjangre der det snakkes forskjellige språk. På dette grunnlaget er festivalen vært et perfekt fungerende eksempel at
samarbeid på tvers av mangfold er mulig, når det finnes en felles lidenskap, som i dette tilfelle er musikken."

Musikalsk innhold

Programmet er spekket, og på torsdagen åpner porten 18:00, der to band skal spille, og hvor "...kvelden skal avsluttes med åpen stage og jamsession. Fredag og lørdag skal musikken starte kl. 16:00, og bandene skal spille på festivalens to forskjellige scenene Wrench og Kaos.

Headliner på årets line up er Bömbers, en av de få Motörhead-coverband som er godkjent av Motörhead selv. Frontfigur er Olve Eikemo, best kjent for sin rolle som Abbath i blackmetal bandet Immortal, som i løpet av årene har hatt enormt internasjonal suksess. Et annet interessant band på scena er Mork, et norsk blackmetal band som har nylig nådd en ganske stor suksess både nasjonal og internasjonalt.

I 2022 skal også Arallu fra Israel og Soul Grinder fra Tyskland reise til Reinsvoll for å spille på Garasjefestival. Mens musikken foregår skal i et lite projeksjon rom vises vinnerne av årets lokale musikkfilm festival Gar’s."

Film

"På filmprogrammet har vi blant annet Woodstaco, en dokumentar om en musikkfestival i Mexico som i likhet med oss er basert på frivillig innsats, og Persian Black Metal Story, basert på livet av en av medlemmene av den tyske/iranske bandet Mogh, som i 2018 reiste til Norge for å spille her på Garasjefestival.

Folka bak

"Ildsjelene bak Kulturgarasjen, den frivillige organisasjonen som har som hovedmål å arrangere selveste festivalen (samt andre mindre arrangementer året rundt), har bakgrunn i diverse områder. Festivalsjef er Anna Maria Gentili, fra Italia, som har bodd i Norge siden 2006.  Anna Maria er en flersidig artist, har holdt utstillinger både i Italia og i Norge  siden 2006 i både fotografi, videoinstallasjoner og mer tradisjonell kunst.  Gentili har lang erfaring med å arrangere festivaler og andre kunstarrangementer,  og har siden 2004 jobbet aktivt med det Hun har blant annet samarbeidet med  Eddie Lang Jazzfestival, Terniinjazz festival og Månefestivalen i Fredrikstad.  I både 2018, 2019 og 2021 har hun stilt ut sine fotografier i atelieret Den Lille Gale i Gamlebyen , Fredrikstad, som er del av Kulturnatten sitt programmet.  Fotografiene er en del av det flerårige kunstneriske-antropologiske prosjektet  Kunsten av å ikke passe inn, der hun møter personer som av en eller en annen  grunn sliter med å finne sin plass i livet."

Lineup

Torsdag 30. Juni:

 • 20:00 Still Crazy
 • 21:00 Midnight Tribe
 • 22:00 Garasje Jam

Fredag 1. juli:

 • 18:30 Maktkamp
 • 17:30 Kvikksand
 • 20:30 Omnia Moritur
 • 19:30 Tenebris Army
 • 22:30 Bömbers
 • 21:30 Withered Branch

Lørdag 2. juli:

 • 17:30 Mosti Sonus
 • 18:30 Soul Grinder
 • 19:30 Ulvehyrde
 • 20:30 Arallu
 • 21:30 Borgarting
 • 22:30 Mork

Bilde; Withered Branch, fotograf: Ann Kristin Bratteng

Withered Branch 22 Foto Ann Kristin Bratteng