C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Byfist "In The End"

av yngve
Byfist 20

Selskap: Pure Steel Records

Release: 25.09.20

Amerikanske Byfist leverer solid Us-metal.

Byfist@www

Jeg har ikke fulgt med Byfist siden de slapp EP-en Adrenalin tilbake i 99 (og egentlig har det vel ikke kommet stort siden, he-he), som vel var en nyutgivelse av en demo som kom ti år tidligere. I dag er det vel bare gitarist Vara som er igjen, både min kontaktperson, Davey Lee, og vokalist Nikk fra denne ep-en, er dessverre døde. Strengt tatt har de holdt det bra vedlike, for foruten en samleskive fra 08, med demoer og en ny låt fra et par år før, har de holdt den amerikanske gnisten ganske i hevd. Et litt mer powermetalsnitt har de nok dratt inn, og en stildifferanse er vel ikke unaturlig med så mange års pause og basically helt nytt mannskap.

In The End er en ok skive, flere låter ligger på godsiden, og noen tilfører stort sett bare spilletid. Ship Of Illusion skjærer litt ut fra resten, og er isolert en bra sang. Tung og litt med en anelse Crimson Glory kanskje? Ikke vokalen, men enkelte av bestanddelene i instrumentalavdelingen.

Skiva er både bra og litt preget av å være litt bra og litt man glemmer fort. Men Byfist synes jeg har nok godkjent her til at jeg mener de fortjener å sjekkes ut. Vokalen til Raul er tidvis svært bra, han har gode lyse Us-metalscreams, og hvor mye stemmer med stemmen og musikken.

Tittelkuttet var det jeg fant å være best, men ca halvparten av innholdet på albumet synes jeg er mer enn godkjent. Og resten er ok. Så snittkarakteren ligger over midtveis. Lyden er god, det er en god del tøft på riffingen, som ofte er melodisk og fet. Rytmikken er bra, men litt stereotyp. De gjør jobben, utmerker seg ikke med detaljer, men en dugende innsats.

6,5/10

Tracklist:

  1. Universal Metal
  2. In The End
  3. Unconscious Suicide
  4. Guaranteed Death
  5. With This Needle I Thee Wed
  6. Ship Of Illusion
  7. Epitaph
  8. Scattered Wits