Karmøygeddon 24

Ancestral Legacy "Terminal"

av steinar selstø

1908101 927879267226517 4629117652976529938 NSelskap: Whispering Voice

Release: 29.09.14

(Bandet er aktuelle med Kick Off til årets Southern Discomfort, førstkommende lørdag på Onkel Aksel i Kristiansand, sammen med Vanvidd -Yj).

Ancestral Legacy er et navn man nok har fått med seg dersom man har fulgt Heavymetal.no opp gjennom årene. Eddie Risdal har holdt liv i bandet i rundt 20 år etter hvert, og med 'Terminal' leverer han og resten av gjengen muligens karrierebeste. 

Ancestral Legacy@Facebook

Stilmessig er det ikke veldig mye nytt å spore. Det handler om tung og melodiøs metal som vil tiltale fans av de norske goth metal-banda og gammel The Gathering. Se for deg noe ett eller annet sted imellom disse. Ancestral Legacy er ikke like dystre og mørke, eller like gotiske, som Tristania eller The Sins Of Thy Beloved var, men vokalvariasjonen, vakker kvinne/stygg mann, gjør at man tenker litt dithen likevel. Det er også mange elementer her man ikke finner hos The Gathering, og referansene er ment som en pekepinn på band man nok bør like for å bli godvenn med Ancestral Legacy

Terminal har blitt en veldig fin affære. Lydmessig er dette flott, med massevis av trøkk samtidig som melodilinjene kommer veldig godt fram. Bandet har mange strenger å spille på. Vokalen til fru Cortina er myk og behagelig, og kontrasten til den grimme vokalen er et velkjent og stadig velfungerende grep. Mye står nok og faller på melodiene, hvorvidt de fester seg eller ei, men det finnes også annet som løfter helheten, som kontrastene i musikken. (Tempomessig og når det gjelder intensitet er det ganske store variasjoner.) Det finnes også en del instrumentalt snop, som gitararbeidet rundt 5 minutter uti Lethe Part 2, pianoet i Dawn Of Time eller den Opeth-aktige åpningen av Lethe Part 3. Alt er riktignok ikke like fengende, og mye handler som nevnt om kvaliteten på melodiene, men Terminal er blitt en kruttsterk skive i en sjanger som ikke lenger oversvømmer markedet. 

8/10

Tracklist:

 1. Bone Code 
 2. Lethe part 1 
 3. There is no Birth and Death 
 4. My Wretched Lord 
 5. Lethe part 2 
 6. Dawn of Time 
 7. Lethe part 3 
 8. Transient Pale Days 
 9. Oregon Trail 
 10. Death, Silence Without Pain 
 11. Shedding You 
 12. Terminal