Mantric, nytt album

av yngve
Unnamed

Om roughly en måned, 25. september, kommer Mantric med sitt nye album. 

Mantric består av musikanter fra blant annet Extol og Lengsel, og vi snakker musikk for litt dypere øyeblikk, musikk som ikke går rett gjennom. Jeg likte godt albumet 'The Descent', som  kom i 2010, det er altså på tide med ny musikk fra disse karene. Jeg skrev blant annet dette i min anmeldlese av 'The Descent' den gang: 

"Det låter av og til som om de går inn i en svak transe og følger muiskken hvor enn den havner. Mye av dette høres altså ikke så arrangert ut, mer sponant og fanget i nuet" og "...men her flettes melodiøs og myk hardcore sammen med vokaler i ren og ropete drakt, og fører ytterpunktene ganske bra sammen, ikke ulikt slik nettopp Extol hang litt sammen i de musikalske sømmene mot slutten."

Nå er det synden som kommer, 'Sin'. 

Sakset fra presseskriv:

"For de som kjenner til trioens musikalske cv, vil det ikke komme som noen overraskelse at deres nye utgivelse - Sin - tøyer sjangergrenser, stadig overrasker lytteren og inneholder kombinasjoner av uttrykk som vil gjøre anmelderene famlende og uenige i sine forsøk på å finne passende referanser. De ønskes ihvertfall lykke til med å plassere denne utgivelsen i en bås sammensatt av mindre enn tre beskrivende sjangeruttrykk. Kanskje vil det mer hensiktsmessig å bruke andre beskrivelser – denne plata er nemlig både sint, tankefull, glad, melankolsk, komplisert, enkel, psykotisk, vakker, stygg , lengtende og livsbejaende – i likhet med livet for de fleste av oss."

"Ikke gå glipp av denne musikalske mutasjonen – den kan fort vise seg å være neste trinn av evolusjonen. 25. september."