Karmøygeddon 24

Wintergarden "The New Victorian"

av yngve

10003377 664008536970676 500498468 NSelskap: Mighty Music/TARGET DISTRIBUTION

Release: 23.06.14

Wintergarden er en dansk duo, Miriam og Blake Gardner, som låter litt amerikanisert.

Wintergarden@Facebook

Musikken er bra, pompøs, hardtslående rock med metal som grunnmur. Trommene låter ikke analoge, men er svært bra rattet på plass. De dominerer litt i lydbildet, men det er en slik ørliten greie som du ikke trenger å vektlegge. 

Vokalen til Miriam er sterk og ren, veldig sterk til tider. Hun synger kurant og har sjel i røsten. Musikken er, som nevnt i ingressen, litt amerikanisert, det er nå min mening om ikke annet. En blanding av en moderne Us-emometal og Evanescence. Så får dere som bryr dere slåss litt rundt den.

Andrelåten sveiver godt igang, men har også litt av denne radiovennlige metalgrooven over seg. Om det er bra eller dårlig får være opp til den enkelte det også, men det Wintergarden disker opp med på The New Victorian er ikke dårlig. 

Vokalen har en tendens til å bli litt ensformig, selv om det Miriam leverer er ok. Hun har denne litt emo/sytete saken over seg, men samtidig har hun en frekk styrke i stemmebåndene, det redder mye av skiva. Låtene er ok, ikke veldig spennende og ikke veldig variert, men det holder.

Ikke min kop med kaffe, men det overlever kverna og jeg sitter igjen med tanker på at bandet nok ikke slår ned som en bombe og overtar listetopper med denne skiva. Det er nok kult for en del, men for meg ble det ingen vinner.

5/10

Tracklist:

 1. Breathe
 2. Take It
 3. Cinderella
 4. Iconoclast
 5. The Release
 6. Can You Wait
 7. Come Alive
 8. American Pop
 9. Scarlet Letter
 10. Log On
 11. Your Rhapsody
 12. Fade