Karmøygeddon 24

Wardruna live 2020

av yngve

Wardruna Konserter Norge 19

Wardruna kommer blant annet til Kilden i Kristiansand.

Arrangementet på Facebook

Det er Kjetil@Kilden som la igjen denne infoen hos Heavymetal.no, det setter man stor pris på. I tillegg til Kristiansand er det tre andre byer som får besøk.

Billett til Kilden legges ut mandag 23. september 10:00, sjekk HER for info. 

  • 28. mars: Oslo@Sentrum Scene
  • 2. april: Kristiansand@Kilden
  • 3. april: Stavanger@Stavanger Konserthus
  • 4. april: Bergen@Grieghallen

Bandet er kjent for linken til tv-serien Vikings, som jeg ikke har sett, men jeg har sett og hørt Wardruna live. Dette skrev jeg om bandets opptreden på Tons Of Rock fra 2018: 

"Lyden var høy, for høy, men veldig bra. Stemningen var upåklagelig, konserten var enormt bra. Men det ville nok, for meg, vært en mer optimal situasjon å sett noe slikt sittende nede, avslappet, kanskje hjemme på anlegget. Men, igjen, det var en flott opplevelse. Litt monotont, litt lite bevegelse, men jeg liker jo godt band som Swans, Fields Of The Nephilim, Saviour Machine, band som jobber med tunge stemninger, dystre lydkollasjer. De som har peil på Wardruna vil nok kanskje koble andre referanser inn, men jeg hører det jeg hører, og slår fast at et jevnt og tungt soundtracklignende spredte seg innenfor teltveggene."

Et annet aspekt var det visuelle, som ble båret utrolig vakkert av lysbruk."

Pressemelding fra Kilden:

"Norske Wardruna selger ut konsertsteder verden over, og vi er stolte av å kunne presentere fenomenet på Kilden torsdag 2. april 2020. Wardruna har toppet Billboardlista for verdensmusikk og har med sine betydelige musikalske bidrag til TV-serien Vikings fått vist musikken sin til et bredt og verdensomspennende publikum.

Gruppen kombinerer det akademiske med det populærkulturelle, og den grundige tilnærmingen de har til emnet har gjort dem til en av samtidens fremste formidlere av norrøn kultur. Wardruna er kjent for sine musikalske fortolkninger av eldre nordiske tradisjoner. 

Gruppen ble  startet i det stille av komponist Einar Selvik tidlig på 2000-tallet, og har siden debutplaten i 2009 hatt  stor suksess på tvers av musikksjangere, kultur og språk. Med mål om å gi ny stemme til gamle  tradisjoner, vever Wardruna på særegent vis Nordens eldste instrumenter og versemål inn i et  moderne lydlandskap.

Nå arbeider Wardruna med ny musikk, og vi har all grunn til å håpe at publikum på Kilden Teater og Konserthus kan bli ett av de første i verden som får høre dette live.

Vi gleder oss veldig til å endelig være på hjemmebane igjen, og når Wardruna står opp fra sin studiodvale og starter konsertåret i Norge neste år, er det klart lov å håpe på ny musikk sier Einar Selvik.

Bookingansvarlig i Kilden Kultur, Daniel Stamnes, er svært godt fornøyd med å få en svært eksklusiv konsert med Wardruna i Kristiansand. Dette blir en intim opplevelse i Kildens Teatersal, og vi regner med at billettene vil få bein å gå på. Wardruna et det største vi har i sin sjanger i Norge, og er en fantastisk formidler av vår kulturarv."