Wacken Metal Battle 2014, avdeling Oslo

av yngve

UnnamedI Trondheim kjører fortsatt Jan Roger og Zone WMB, Glassheim på Jevnaker er også med i veien mot finalen, og nå har Nils Ivar (Claymords) tatt på seg å få Oslo og omegn opp og fram. Oslobiten går av stabelen førstkommende fredag, 7. mars, på Revolver, finalen skjer i Trondheim 2. mai.

Så Nils, var det vanskelig å plukke ut banda som skulle i ilden? Var det mange som søkte? Eller var pågangen av band på et nivå som var ok å jobbe med?

"Det var mange søkere. Noen falt fra da det viste seg at de var opptatt på tidspunktet. Jeg plukket ikke ut bandene selv, bortsett fra ett. Jeg sendte alternativene verden rundt til mine kontakter; plateselskaper, radiokanal i England, musikkprodusent i USA, booking-agency i Russland og musikkvideoprodusent i Argentina. Disse menneskene sto for valgene."

7. mars er det duket for metalfest på Revolver i Oslo, hvor vinneren går til finale i Trondheim i begynnelsen av mai. Da er det jo selvsagt vinneren av Trondheimsbiten som åker rett til Tyskland, ikke sant?

"Det stemmer, men vinneren fra Oslo får uansett radiotid i England og Canada."

Du har turnert en del med Claymords, og i land som ikke nødvendigvis er forbundet med rikdom og velferd. Hva gjør at Claymords tar slike valg? Det har jo gått ganske galt av og til også :) 

"Claymords har gjort mye jobb i Øst Europa og har planer om det i juni og august, blant annet i Ukraina fra 20.juni. I august tar vi en ny runde i Russland, denne gang sammen med Susperia. Det har ikke gått mer galt der enn ellers, men arrangøren i Moskva hadde aldri hørt om så tøffe nordmenn som trosset russisk vintervær i -35C. Isdekte vinduer i en Chevy Van uten varme. Uten GPS, uten kart. Historiene her er mange, noe vi kan snakke er om en annen gang."

Ett av banda som skal spille i tillegg til de som skal knive om tittel, er russiske Todestriebe, er det fra Claymords internasjonale erfaringer dette kom på plass? 

"Vi turnerte med dem i Russland og Hviterussland. Det ble ordnet gjennom vårt booking agency i Russland."

Netherbird, merkelig navn, men svenskene står oppført som headliner, hva bør folk forvente seg?

"Netherbird er med trommis fra Dark Funeral, men han kan ikke gjøre denne konserten. Musikk ligger på Wimp, Spotify osv. Begge bandene er utøvere av yrket på høyt nivå. Jeg lover at hvis man er fan av ekstremsjangeren, har du det fett denne kvelden!"

De seks banda som skal slåss om seier på Revolver og tur til Trondheim er Screams Of Harlet, Sphere, Piegeon Lake, Homoferus, VulvAniaX og Unspoken, alle ganske harde band. Er det tilfeldig at det er slik? Eller styrer egen smak utvelgelsen? Kanskje var det ingen andre med mykere kanter som søkte? Og på tampen; har Wacken retningslinjer på hvilke stiler som kan være med?

"Wacken har ikke sagt noe om det. Bare at man kan spille 30 minutters sett og ikke har kontrakt. At de er harde er helt tilfeldig, det var ingen mykere varianter som søkte enn disse :-)."

Er det en levelig oppgave å arrangere noe slikt? Er du for eksempel inne med gryn selv i opplegget? Eller tar Revolver og Wacken den økonomiske biten og du bare delegerer og styrer?

"Dette er et spleiselag mellom meg og bandene. Alle har betalt avgift, ellers ville det vært vanskelig. Jeg er økonomisk ansvarlig som arrangør."

Hvordan fant du fram til hvem som skulle sitte i dommerpanelet? Hva var kriteriene?

"Jeg spurte de jeg hadde lyst til å ha til og sitte i juryen, og flaks for meg sa alle ja, heldigvis."

66713 554073914654646 1612281431 NForventer du stinn brakke? Eller trenger folk en oppfordring om å komme?

"Jeg forventer at det kommer en del folk, men det kan nok aldri bli for fullt, så her er det bare å komme slik at vi vil kanskje gjøre dette igjen =)."

Detaljer som pris, klokkeslett, tid etc?

"Revolver i Møllergata, klokken 19, fredag 7. mars braker det løs!!"

Arrangementet på Facebook

Wacken running order:

  • 19:00-19:20 Sphere
  • 19:30-19:50 VulvAniaX 
  • 20:00-20:20 Pigeon Lake
  • 20:30-21:10 Todestriebe (Russland)
  • 21:30-21:50 Unspoken
  • 22:00-22:20 Screams of Scarlet
  • 22:30-22:50 Homoferus 
  • 23:00-23:50 Netherbird (Sverige)

Hvorfor Screams Of Scarlet fikk en shot her på tampen? Sjekk skjorta da folkens!!! ;:) Takk for promo!!

980944 758012044224959 1093773662 O