Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vorbid, oppdatering på kommende skive

av yngve

Vorbid Precover 301017Det er i dag klart for å slippe releasdato på Vorbids debutskive, et album jeg er dævvsikker på kommer på min favorittliste, ikke bare i år, men år både før og etter.

"Vorbid? Er ikke det et sånn lokalband da Yngve? Voldsomt du pusher de." Fikk høre noe slikt en dag, og for ordens skyld, om et band er fett, man liker det, og det er høy kvalitet, da er det et fett for meg om det er Vorbid, Maiden eller andre store eller mindre aktører. Folk er fryktelig opptatt av å skille mellom status og størrelse, jeg likestiller det meste og er stolt av å kunne si jeg har fulgt denne fantastiske kvartetten nesten siden starten.

Nå har det altså materialisert seg i kontrakt og skive, som begynner å ta form. 

Jeg har ikke fått eller sett coveret med logo ennå, men jeg legger det ut så fort jeg kommer over det.

Daniel, gitarist, er alltid vennlig og imøtekommende, og tok spørsmålene på strak (gitar)arm. Så, d a er det offisielt at dere slipper skive på Indie, selv om nyheten snek seg ut før jul. Hva har skjedd siden? Når jeg meldte inn nytt sist var dere ikke helt ferdige i studio, nå begynner vel alle trådene å komme på plass?

"Vi er ganske ferske i å arbeide med andre enn oss selv, så siden jul har vi fått flere ting på plass på promo- og produksjonsfronten. Det ha vært tørke fra oss når det gjelder oppdateringer, og dette skyldes rett og slett at vi slapp for mye info om plata for tidlig, og da ikke hadde mer igjen å poste uten at det enten var resirkulering av gammelt nytt, eller materiale som ikke var relevant til plata. Vi har nå laget en promoplan frem mot utgivelsen med nok av materiale både på Youtube og Facebook , med den intensjon å ta følgerne våre inn i prosessen, holde dem oppdatert (noe vi, som sagt, har vært dårlige på i det siste). Men for å svare på spørsmålet; trådene er mer samlet nå ja. Produksjonsmølla er satt i gang og det er bare å håpe på det beste."

Vorbid@Facebook

Og releasedato, hva snakker vi om her? Jeg håper jo det blir i løpet av våren jeg da 😉.

"Releasedatoen (13. april) er vel litt senere enn vi hadde trodd siden plata var ferdig innspilt rundt jul, men dette har jo igjen med at vi er grønne på plateselskapsfronten."

Det skal sies at releasedato har fått en forskyvning i forhold til planen, som ikke er optimalt for bandets momentum, men det foreligger grunner til dette. Fysisk kommer det altså ut lp og cd 13. april, så satser vi på at den digitale blir lagt ut i god tid før det. Det er det jo ingen hindring for vil jeg tro. Kjipt å slå fast at et så stort potensiale som et plateslipp hadde vært under Inferno, med bransje og fans til stede, ikke falt på plass, der hadde det vært mye gratis å hente.

Og vil Indie følge greia i dag og trykke flere forskjellige versjoner av utgivelsen, fargede lp-er etc.? Slik at fans må selge vinterdekka for å kunne holde tritt?

"He-he, igjen er jeg grønn på dette, men jeg har ikke fått noen informasjon om dette (med mindre det står i en bortgjemt paragraf i kontrakten), men det burde absolutt være mulig å skaffe fysisk kopi uten å måtte kontakte onkel Cresco. Det blir vinyl og CD, denne gangen litt mer profesjonelt satt opp og designet enn sist gang, når vi gjorde det selv."

Nå, det er ingenting som er koseligere enn å handle av band på konserter, beste som finnes. 

Og nå er også forhåndsbestilling på plass, ser dere for dere at det vil bli stor pågang?

"Vi har allerede fått forespørsler om forhåndsbestilling, så litt kommer det jo til å bli, men jeg tror personlig ikke at det vil være den store pågangen før plata virkelig kommer på markedet og vi får promotert den rundt litt på internett, tatt den med i inn- og utland og forhåpentligvis får litt prominent godsnakk (forhåpentligvis)."

Utover Karmøygeddon, klubbkvelden i Oslo og Southern DisComfort, står det mer på plakaten i år? Har dere begynt å se mot det å skaffe tilveie noen til å booke giger etc?

"Det er snakk om litt her og litt der, men jeg kan nok ikke si noe før etasjen over gir grønt lys. Ikke alt er 100% enda og vi venter fortsatt på informasjon. Uansett kommer vi til å kontakte alt mellom himmel og jord når har en fysisk plate å sende rundt."

Første singel kommer neste fredag, 16. februar.