Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vorbid, Art Of Deception + Underwing (Arendal 16.09.16)

av yngve

14360346 10153614862746191 2113593196 OStrengt tatt hadde jeg ikke tenkt å anmelde denne, litt fordi jeg nettopp anmeldte to av banda, og fordi jeg (faktisk) fikset å betale meg inn :). Men jeg sitter jo her og klør, så noen linjer må vi få til. Det blir nok kortere enn dere er vant til, men jeg satser på at enkelte der ute finner akkurat det helt glimrende.

Bilder ble knipset av Lars Normann, tusen takk! Øverst her er Vorbid.

Etter å ha spredd  litt info og pushet litt, ble det full bil fra Kristiansand til Arendal for å følge opp Vorbids glimrende thrashmetal. Anledningen til at konserten fant sted var release av bandets ferske ep. 

Vorbid la igjen en fryktelig feit en på Onkel Aksel i Kristiansand nylig, under kickoff-et til Southern Discomfort, det kan du lese mer om HER . Jeg har fulgt bandet en tid, siden de slapp den herlige videoen til låten Violation Of A Human Mind , som åpnet både Onkel Aksel-konserten og releasekonserten på Munkehaugen Scene

Konserten denne kvelden stod ikke tilbake for SDC-kick off-et, men lyden på Munkehaugen var litt tettere, og litt ujevn. Men bandet jobbet like hardt, og et par av låtene fikk frest bedre fra seg faktisk. Det var også et par som var underdanige kontra sist, men på det jevne viste Vorbid hvor skapet skal stå. Spesielt liker jeg soloene, at de både spiller dritfett, og at de tenker så annerledes. Arrangeringen er veldig utradisjonell, ikke etter boka, det liker jeg. Begge spiller fett, men det er Daniel som stikker av med flest antall soloer, selv om akkurat Daniels gitar lå litt lavt i terrenget. Det feteste er dog når de dobler og kjører disse tighte og fete løpene. Da er jeg solgt.

Og jeg er jo som jeg alltid er, frittalende; bassist Jonas begynte noe tidlig med de små brune flaskene, og selv om det var tydelig underveis at det ikke var kildevann, fungerte han ganske så bra live. Slik musikk, og med en slik trommis (!!!!), en slik rytmeseksjon, er jo dødsfrekk på å fokusere - og de rodde det bra i land :). 

Midt på plakaten stod Art Of Deception, et band som spilte på selve Southern Discomfort bare en uke før, Dette er for meg veldig spennende, det å se band så tett. Den thrasha dødsmetallen var ikke like krystallklar og spiss på Munkehaugen, men faktorer som lyd, feed i anlegget (og visstnok var det også veldig mye feed bandet hørte gjennom konserten) og lånte trommer gjorde sitt til at bandet sjanglet litt. Men, skreller man bort dette, viste de at Art Of Deception er et råtassband, for det skal mye til for å prestere det de gjorde i en slik setting. Med disse svære brettene fulle av bokser og beinstilling type The Kids , tillot ikke den lille scenen bandet å utfolde seg - det gjaldt spesielt gitarist Sindre, som er en habil scenepersonlighet. 

Hvorvidt sminken fungerer er vel opp til den enkelte, jeg personlig synes musikken de spiller står på egne bein, og at de kanskje ikke er et band som trenger å hvitmale seg i ansiktet. Det uniformerte innslaget fungerte bedre, selv om det kanskje er rom for en utvikling i framtiden. 

Showstarter var Arendalsbandet Underwing. Her var jeg ikke veldig bevandret, selv om jeg hadde hørt en låt i forkant, og gjort en sak på den. Konserten var rett og slett en overraskelse! En anelse progressiv grunge kanskje? Vokalen var veldig bra, den bra mye av bandets sound, og minnet litt om Vedder i Pearl Jam, men litt mørkere. Visuelt var de litt schizofrene, men låtene klarte å bære i land en gig som frister til gjentagelse. 

Mot slutten dog, da var det litt som tilsa at tempo etc. gikk litt i det samme terrenget, så å utfordre den biten kan være et hint som vil være med å løfte Underwing. Men i denne dosen var det veldig kult, sett bortsett fra en for meg overflødig cover av Born To Be Wild - men der var det et par i salen som virkelig våkna og hang med i svingene :).

Pluss for fet trommis, som viste at han har en metallisk skolering. 

Artig kveld, litt lydproblemer under Art of Deceptions show, og litt lav gitar på Vorbid, ellers fungerte den intime scenen veldig kult. Takk for meg :) Nå er det å se fram mot Vorbids Sørveiv-konsert i Kristiansand i slutten av oktober.

Bilder: Art of Deception (venstre), Underwing (høyre).

14398040 10153614866656191 572027429 N14371849 10153614864166191 1065746166 N