Karmøygeddon 24

Veislakt med skive til høsten

av yngve

Veislakt 18Sirkuset rykker nærmere.

Bandet slipper albumet 'Sandnes Undergrunn Circus & Kabaret' i september, hvor det til nå foreligger to smakebiter; 'Klovnene' og 'Øynene'. Siste har det ikke kommet en versjon av som er grei å kode inn, men bruk Spotify om du er der, 'Klovnene' ser du under her.

Jeg har vært innom denne skiva tidligere, men sakser like godt noe fra presseskrivet jeg fikk tilsendt (forfattet av Sølve Friestad), på tross av sportsreferanser :).

"Veislakt. Dette småhissige jærcorebandet fra Sandnes var småampre lenge før Viking rykket ned til 1. divisjon i fotball i 2017. Samtidig skal det sies at deres fete Vikinglåt; Hilsen store stå, ikke hjalp til med så mye annet enn rockefoten for fotballaget fra Stavanger. 

Veislakt er ikke bare fans av fotball. De er også fan av en ganske artig kombo av hardcore/punk og melodiøse rockelinjer, hvor de har gitt fansen flere solide låter siden oppstart i 2013."

"Kall det gjerne en krysning av Backstreet Girls og Ingenting på høyoktan, et upolert, dog melodiøst band med forkjærlighet for både Dead Kennedys og Sex Pistols. Kall dem aldri pop, men heller en energisk gjeng som vet å gi publikum full valuta for pengene på en livescene. Der bør en alle oppleve vokalist René Undem og resten av gjengen i levende live."

"Undertegnede har allerede hørt på den aller nyeste singelen kalt for Øynene, og hva kan en si om dette? Vel, det er mer av Veislaktprofil, hakket klarere produksjon som heller litt mer mot rocka enn punksound? Uansett ikke mer pusete enn tidligere, kanskje igjen bare enda mer sammensatt og enda bedre produksjon?"

"Sandnes Undergrunn Circus & Kabaret  en konseptplate ispedd mer metal enn tidligere, men allikevel mer eksperimentell enn det Veislakt har gitt ut tidligere.  Her får du servert den musikalske historien om sirkuset som har en menneskeetende løve, tre alkoholiserte russiske klovner,  hvor to av dem kjemper om gunsten til en en stor, skjeggete dame.  Her finnes elefanter i lenker, voldelig slapstickhumor og et ellers sinnsforvirret ensemble."