C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Våren er her!

av yngve

245307951 2985799048303067 3408787173130256550 N

Mange innen metalmiljøet vet at man da tenker på Karmøygeddon, festivalen i Kopervik som for 'nte gang skal dra publikummet inn i den lille byen på vestkysten av vårt flotte land. Og deretter hive bøtter av band på scenen, og bare trykke på startknappen. Sånn har det vært i alle år, og de som er faste gjester der vet hva jeg snakker om når det er få om noen arrangementer som kan matche Karmøygeddon. Jeg tok som vanlig tak i festivalgeneral Johnny for å belyse litt av det man har i vente. 

Konge Johnny, da ser det ut til at det blir festival, det løsner, og selv om du har arrangert mange konserter, er det vel noe spesielt med å samle kreftene rundt Karmøygeddon?

"Ja, det er absolutt noe spesielt. Vi har en så fin gjeng i teamet, og med de frivillige pluss alle våre samarbeidspartnere, og stemningen er bare til å ta på i god spirit. Karmøygeddon er vil nok alltid bli noe spesielt for oss som jobber med det, og det har nok mye med at vi har så mye bra publikum som gir oss vanvittig gode tilbakemeldinger og opplevelser."

Alt du har jobbet med i det siste, hvordan har det gått? De andre konsertene? For som mange vet er jo dette ditt faste arbeid.

"Jo, jeg kunne vel skrevet ei lang bok rundt dette Yngve, og det har til tider vært veldig tungt, Jeg har også vært en del permittert. Men det har, foruten at Karmøygeddon 2020 og 2021 ble avlyst, og mye jobb rundt dette, vært mange store gleder også. 

Jeg bestemte meg sammen med arbeidsgiver og Karmøygeddoncrewet at her var det bare til å brette opp armer og arrangere alt vi kunne på den måten vi fikk lov til, og det ble konserter med Bömbers, Audrey Horne, Gahls Wyrd, The Dogs, Bokassa, Mayhem, Rammsund, Phantom Fire, Backstreet Girls m.fl., og både Heavy-/Black Nights og Karmøygeddon Arctic ute i store Karmøygeddonteltet."

Raserte pandemien noe i det hele tatt? Dere har fått godt med støtte, årets festival burde gå greit… er alt det kjipe glemt?

"Joda, den har nok gitt oss en del utfordringer med tapte flybilletter og penger rundt det, og en del utfordringer rundt bands og billettkjøpere. Det har vært veldig tungt å holde motet oppe til tider, og vi har heller ikke satset på å kjøre på stimuleringsstøtte osv. Men vi står oppe og ser lyst på 2022, og ingen sure miner her nei, så covid for oss akkurat nå er glemt."

Mange band spiller gjerne flere ganger på de samme festivalene i løpet av noen år. Også hos deg. Hvordan jobber du for å hele tiden holde deg oppdatert og hanke inn nye og ferske? Er det mye tidsbruk til å følge med på den hele tiden pulserende metalscenen?

"Jeg følger veldig godt med på hva som skjer, og det gjøres gjennom å ha god kontakt med bands og bookingselskaper. Men jeg prøver å reise på en del festivaler og konserter for å se hva som rører på seg, pluss at jeg abonnerer på en del metalmagaziner og følger med på nettzines som blant annet Heavymetal.no.

At det blir en del bands som spiller om igjen har jo ofte med at det skjer nye ting med bands, publikum ønsker dem tilbake, og at når man har holdt på i 15-20 år, må jo det skje av og til."

Bilde, Big City, fotograf: Troll Toftenes

Big City 21 Foto Troll Toftenes

Ønsker du deg en større festival? Eller er rammene du/dere jobber med fortsatt det som er det optimale?

"Ønsker ikke en større festival, og digger slik vi har festivalen pr i dag. Vi føler vi har en perfekt størrelse for oss, bands og publikum."

Yngve kommer ikke i år, for første gang siden 2005. Det ble konfirmasjon som trakk strået i år, men det er nok ikke såp mange som oppdager at jeg er borte uansett ;). Føler du at mediene er flinke til å støtte opp om festivalen på det jevne? Eller må du ut og hente inn krefter på egen hånd? 

"Jeg føler at vi har de mediene som betyr noe for oss for å være helt ærlig. Å ha 200 personer og fotografer kan være stressende, og da er det bedre å heller ha de som følger godt opp på en fin måte, og vi ser de samme pressefolkene komme igjen og igjen. Men vi ser jo at for eks Scream og du er der hvert år men for eks norske Metal Hammer er en sjeldnere gang innom."

Går det bra om jeg spør deg, også i år, hva du selv ser fram til? Nå var vi jo innom ca denne lineupen sist, men nå er det mer sannsynlig for at det blir noe :).

"Joda, men det er ALT for mange he,he. Ross The Boss med fullt Manowarshow, Septic Flesh, Dagoba, Manimal, Harakiri For The Sky, Parasite Inc, Dynazty, Eclipse, Eluveitie, The Night Flight Orchestra, Soilwork, Soen, Attic og Månegarm skal sees, håper jeg i alle fall he-he."

Og for de som vet litt om det å drive festival, og spesielt når man skal ha oversikt over det meste, skjønner at Johnny ikke nødvendigvis kan stå og se alle banda han vil :).

Bilde, Fleshgod Apocalypse, fotograf: Ukjent

Fleshgod Apocalypse 21

Er det fortsatt like stort engasjement i staben, dine nærmeste i kampens hete? Har alle holdt stand gjennom pandemien og er klare til å gi like mye jernet som i 2019?

"Alle er med videre og ALLE gleder seg stort til å trykke på igjen, og vi ser fram til å samles på Karmøygeddon Kick Off lørdag 23. apri, så vi får samles litt på en litt roligere måte før det braker løs."

Kick Off@Facebook

Du er heldig og får veldig ofte stempel i å drive landets beste metalfestival. Det er et stort kompliment når det skjer fra mange år etter år. Også fra meg. Skreller du bort janteloven av og til og bare nyter fruktene av det du og de andre har holdt gående i så mange år?

"Jeg og de andre i Karmøygeddon tror jeg egentlig bare føler oss som de andre i mengden, bare glade for at det arrangeres en ren metalfestival i distriktet, og at vi kan møtes å høre gode metalbands/artister. Selv prøver jeg å nyte banda på festivalen, og stemningen etter 330 dager med masse jobb før årets festival finner sted. Det har blitt min oppgave de siste årene, og det lærer man mye av faktisk, og du får mye med deg om hva som må rettes å osv."

Det er ikke lenge til avspark, er det noe annerledes i år? Som folk trenger å vite? 

"Dette er jo første året med stor scenen ute på Torsdagen også i år. Vi har også en ny pub oppe ovenfor Cafe MM hvor man kan slappe litt av med musikk på anlegget, Fotball og biljard. Ellers blir det nokså likt ja."

Og at jeg ikke kan komme i år river verre, og jeg håper du har plass til meg neste år :). Det har blitt en tradisjon, og i år var jeg faktisk så gira at jeg planla å kjøre opp alene om ingen ble med, det sier ganske mye for de som kjenner meg. Siden Karmøygeddon er den aktøren som alltid støtter Heavymetal.no, bruker jeg anledningen til å takke stort for det! 

"Ja var trist og høre du ikke fikk det til og du vil bli savnet gode mann."

Nå er det bare å ønske deg alt godt, lykke til, og jeg håper vi treffes litt oftere enn hva tilfelle er vanligvis. Johnny folkens, om man vil lete etter en som fortjener å havne på radio og tv når man skal fokusere på metal, livekonserter og engasjement. Jeg løfter neven for deg!

"Takk for det Yngve, og slenger samme beskjed tilbake til deg og det du gjør vett du."