Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vægtløs + Omsorg (Kristiansand, 18.04.24)

av yngve

Vægtløs Kristiansand 180424 Foto Birgit Fostervold Knipselyst  (2)

Bilde: Vægtløs

Jammen ble det tur ned til den flotte Vaktbua ved inngangen til Odderøya i Kristiansand allikevel. 

For det skulle nesten ikke skje, mye fordi jeg tok dette litt på strak arm. Når det var halvtimen igjen til konsertstart, og bilen ikke var hjemme, måtte jeg hive meg til stell og løpe til bussen, og jeg klarte å kun gå glipp av et par låter, tror jeg. Omsorg startet opp kvelden, og jeg fikk med meg størsteparten av gigen. Og det var en treat. 

Birgit Fostervold/Knipselyst lånte bort bilder, tusen takk for hjelpen B!

Omsorg Kristiansand 180424 Foto Birgit Fostervold Knipselyst  (3)

Bilde: Omsorg

Omsorg var tøft, tungt, melodisk, gaze, men samtidig mye energi og en anelse støyrock/core. Vokalen er type screamo som er vanlig i denne sjangerne, og låtene var tuftet på mye jeg har hørt før fra band i denne sjangeren, så Omsorg utmerket seg ikke innovativt, men de leverte bra. 

Konserten var vel verdt å stresse ned til byen for, og jeg vil trekke fram trommeslagerne i begge banda. Omsorgs trommis hadde et fortreffelig høyrebein og mange gode ideer og teknikker. Slo hardt gjorde han også, og det må til om man skal spre dynamikk og tunge musikalske poenger.

Omsorg Kristiansand 180424 Foto Birgit Fostervold Knipselyst  (4)

Bilde: Omsorg

Vægtløs er litt mer variert, de ligger i samme sjanger, men inkluderer kjappe trommerytmer og riff, og er tydelig inspirert av et bredere segment enn Omsorg. Vokalisten hadde mye bra å si, låter som handlet om venner som hadde dødd. Unntaket var en låt som handlet om en venn som lå for døden (denne låten var en av kveldens høydepunkter), så tematikken var trist men respektfull. 

Stemmen var også her type skrike så hardt du kan, i stor grad, men det fungerer. Det er som at death- og blackmetal-band har sine uttrykk i det å gi alt og være utradisjonelle i hvordan de fleste tenker på vokal, pluss at vokalisten hos Vægtløs hadde en veldig kul stagepresence. 

Vægtløs var veldig flinke til å variere, og bruke dynamikk. Fra det sarte til det monsterharde, hele tiden innenfor de rammene man bør ha, men også litt langfinger til det å bare spille type to typer ideer/riff/clean/fuzz og være monotone. 

Det ble en veldig god kveld på Vaktbua, følelsen av samhold og tilstedeværelse, at man var sammen med banda om konserten. Det var ikke noe skille mellom partene, det likte jeg godt. Og jeg tror også de ble litt paffe i hvor bra de ble ønsket velkommen og tatt i mot. Jeg hadde lett sett begge om igjen senere om det passer. 

Timo booker fortsatt flott, og man kan lett bare gå og se, og man vil få en bra opplevelse.

Jeg måtte løpe et stykke til bussen når gigen var over, og oppdaget at den faktisk var innstilt, haha, og med det ble det telefon hjem og henting.

Vægtløs Kristiansand 180424 Foto Birgit Fostervold Knipselyst  (4)

Bilde: Vægtløs

Vægtløs Kristiansand 180424 Foto Birgit Fostervold Knipselyst  (3)

Bilde: Vægtløs

Vægtløs Kristiansand 180424 Foto Birgit Fostervold Knipselyst  (1)

Bilde: Vægtløs

Omsorg Kristiansand 180424 Foto Birgit Fostervold Knipselyst  (2)

Bilde: Omsorg