Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Trondheim Metal Fest vs Anthem

av yngve

Anthem Kai HansenMan kan si mye og mangt, men at norske Anthem er blant de bedre Dio-tributebanda der ute, det er jeg ikke i tvil om. Det er en tid siden jeg så gjengen live, men de holder koken, og ryktene går hele tiden på hvor fete de fortsatt er. Jeg tipser varmt om å sjekke ut konserten de skal ha under årets Trondheim Metal Fest, tidspunktet er rett over midnatt til søndagen, etter Primordial. 

Foto: Kai Hansen

Hva Anthem vet om festivalen er fortsatt uklart, men det er ifølge bandet første gangen de spiller der, og de uttrykker glede og er spent på jobben.

Hva folk kan forvente, nytt eller gammelt, er vel et litt tricky spørsmål til et slikt band, men de leverer Dio-materiale med stil, det er sikkert. "Folk forteller at det er mye energi i våre versjoner av låtene, og vil vil gjøre det beste vi kan for å hedre gamle og nye Diofans, så vel som Dio selv (RIP). 

"Vi har bare en times tid til rådighet, så vi bestemte oss for å koke det hele ned til et rått og klassisk sett. Last In Line og Holy Diver er selvsagt med, men også låter Dio selv ikke spilte så ofte - Lock Up The Wolves er en av disse."

"Anthem har full tillit til at festivalen og lyd- og lysfolk i å levere en kanon jobb, og sammen med oss lage en knallbra opplevelse for oss og publikum" forteller de, og det er bar eå glede seg, disse karene lever og ånder Dio. "Vi skal jobbe hardt for å frambringe litt av magien som trollbandt oss for over 30 år siden" legger de til. 

Dette er Anthems første jobb i Trondheim,men "...vi har spilt på Stjørdal for en del år tilbake. Ganske nært vil jeg si ;). 

Hva framtiden bringer? Som tributeband er jo mye lagt, men Anthem lover å dedikere enda mer tid til å hedre Dios minne, og feire hans musikk. Slenge deg rundt og lik Facebooksiden til bandet, og følg med om de kommer til scene nær deg.

Takk til Tom Brumpton for hjelp til artikkel.