Trashcan Darlings + Backstreet Girls ++ (Minnekonsert for Shinny Shotgun)

av yngve

Shinny Shotgun, eller Ruben Jan De Jong, var trommis i Trashcan Darlings. Han døde dessverre for litt over ett år siden, 6. september arrangeres det minnekonsert på Gamla i Oslo.

Kveldenkoster 250 spenn, klokkeslettet jeg fikk var 18:00 og banda som spiller er:

  • Trashcan Darlings
  • Backstreet Girls 
  • The Carburetors
  • Cockroach Clan
  • Superkings
  • Dj Ulf Lyrån

Ba809 A08 74 F0 4072 B7 A3 9 C9 Cd64 C8 B28Gamla finner du på adresse Grensen 1, inngang Møllergata ved Glasmagasinet.

Info fra Gamla: "Skinny Shotgun, eller Ruben som han egentlig het blant venner i Oslo's rockemiljø, døde uventet 21 august 2013. Han var trommis i bandet Trashcan Darlings fra 1996 til 2004. Bandet holdt det gående fra 1995 til 2008 med sin bustete og sminka, men svært så usminka adrenalin-krysning av Ramones/Kiss/Sex Pistols/New York Dolls, som de kalte Glamour Punk; en musikalsk retning de, i ettertid, har blitt kreditert som pioneérer og oppfinnere av, og som bl.a. norske Silver surfet fett på da de var på høyden.

Ruben var en svært viktig faktor i oppbyggingen av bandet og det er Trashcan Darlings' gitarist Chris Damien Doll og vokalist Strange? Gentle,som nå samler flere venner i band som Backstreet Girls, The Carburetors, Cockroach Clan, Super Kings og ikke minst DJ´en Ulf Lyrån, til storslått minnekonsert hvor inntektene går til Ruben's 2 etterlatte barn.

Ruben var en sentral skikkelse i Oslo's hardrock-, punk- og metalmiljø, og ikke minst en av av de 2 grunnleggerne av Neseblod Records,
en platebutikk som i mange år holdt til i Rathkesgt på Grünerløkka, men som nå har startet opp i de gamle lokalene til den vel så legendariske platebutikken Helvete i Scweigaardsgate.

En viktig fellesnevner for både Ruben, Trashcan Darlings, bandene som stiller opp og ikke minst miljøet rundt, er den nedlagte rockeklubben Elm Street i Dronningensgate 32, som der holdt hus fra 1990 og ut 2011, til Thon ville rive bygget til fordel for kjøpesenter og til stor ulempe for et svært viktig rockemiljø i Oslo. Det var her den svartkledde mer sminkede glamrocken, alternativ hard rock og metal med sterke røtter i 70-tallet fikk leve ut sitt liv, til tross for at alskens andre trender har kommet og gått.

Trashcan Darlings gjorde 13 Europaturneer og var signet på et tysk plateselskap. De hadde fans over hele verden og det er også på lørdag ventet flere utenlandske fans på Gamla.

At alle disse viktige bandene fra Norges hardere rockelag nå samles er ganske unikt. Dette vil bli en uforglemmelig kveld vi på Gamla synes det er stort å huse da og vi savner Elm Street, og ikke minst for denne spesielle anledningens skyld ved å minnes Ruben, som og undertegnede husker godt, og fordi musikken deres er en del av Gamla. Selv har vi ved noen anledninger hatt gleden av å huse disse bandene før, deriblant Trashcan Darlings konsert med Ruben 4. okt 2003.

Denne kvelden blir en flott happening, med masse god musikk og ikke minst, minnes en fin fyr som var svært godt likt av mange."

Arrangementet på Facebook