Karmøygeddon 24

Timewaves skaper noe nytt

av yngve

Timewaves Resilience2 (1)Noen husker garantert Timewaves, som slapp en kraftplugg av en ep for en tid tilbake. gitarist Ola tok kontakt med Heavymetal.no og var så kul at vi får slippe coveret og litt story på hva som skjer først. Take it away Ola:

"Timewaves har siden september 2015 jobbet med sitt mest ambisiøse prosjekt noengang. Albumet skal hete Resilience, og symboliserer selvutvikling og det å bryte ut av ubevisstheten. Fundamentet for hele platen har vært å skape noe som er større enn livet, hverdagen og samfunnsreglene.

Tekstene handler mye om psykologi, og om hvordan man fort kan bli dratt inn i en ond sirkel av negative mønstre.

Musikken er skrevet med stor inspirasjon for natur og fantasi. En av melodiene ble laget mens man så på et bilde av norsk natur med høye fjell og fjorder, med kraftige gamle trær og åpen himmel. Målet var å sitte med en spesiell stemning under skrivingen. I hele det siste året har ingen av oss hørt noe særlig på metall, og vi har prøvd å skape noe absolutt nytt. Dette stykket av livene våres, gleder vi oss til å dele med verden, og vi tror og håper at dette vil komme til å treffe en mye større målgruppe enn det vi har hatt før. Timewaves er ikke bare enda et band, vi satser såpass hardt at flesteparten i bandet nå bor sammen, og vi lever i en sterk rutine hvor kalenderen er tilpasset band, og bandet prioriteres over alt annet. Vi har bestemt oss for at det er dette livene våres skal handle om.

Vi røper nå at musikken er lagt om til en mye større og tyngre sound, med strykere og orkester i stort fokus. Med Resilience har vi blitt et mer symfonisk band enn et death-metal band. Fokuset ligger mer i strykere, orkester og melodier, og ikke så mye i gitarene, selv om vi på dette albumet også har introdusert gitarsoloer for første gang."

Plateslipp forventes i oktober, og om du som meg ble veldig nysgjerrig, er det bare å begynne å henge seg på oppdateringer - enten her på Heavymetal.no eller på bandets Facebookside .