Karmøygeddon 24

Timewaves "Resilience"

av yngve

Timewaves Resilience2 (1)Selskap: Private

Release: 12.11.17

Kristiansandsbandet imponerer stort med sin dystre musikk med tydelige dødsmetalreferanser.

Gjengen har jeg vært innom flere ganger tidligere, sist gang det var snakk om slipp var det den fete vinylutgivelsen Malady, les anmeldelse av den HER .

Timewaves@Facebook

Med Resilience maler de med en mye mørkere og bredere pensel, hvor det orkestrale virkelig gjør seg. Tunge og dystre stemninger bygger en solid grunnmur for bandets midtempo extremmetal. 

Jeg skal medgi at de første par-tre rundene fikk meg til å tenke "...hm, har de blitt litt stereotype? Hvor er de særegne greiene de drev på med før?" Og så, i fjerde, femte og kanskje til og med sjette runde, skjønte jeg det. Da fikk noen av låtene alt til å falle på plass, og det var lett å la skiva går hver dag i en periode på et par uker. 

Vokalen til Espen er råbra dødmetal. En av de bedre i denne gata, både nasjonalt og internasjonalt, Ronny Thorsen, tror jeg skal begynne å rydde plass ved siden av seg selv på øverste hylle. 

Skiva er kort, 9 låter på rett over halvtimen, hvor første og fjerde er orkestral, og siste er en nydelig piano-outro. Men jeg hadde aldri dette som et ankepunkt. Den sterkeste sangen her må være femmeren, Seclusion. Her har de en fantastisk brekk som viser hvor kult man kan bruke driv, stryk og metal nær optimalt. Towards The Unknown skilte seg også ut som et høydepunkt.

Aberet her kan være at utgivelsen hørt under ett kan framstå som litt likt. En låt føles å gå rett inn i neste - de oppholder seg i et ganske likt landskap og tempo gjennom Resiliance, men det er strengt tatt ikke noe annet enn flisespikkeri. Helheten her er det jeg likte, og om skiva får meg til å tenke en lang sekvens, er jo det prima. Jeg er, og har aldri vært, opptatt av enkeltlåter, så Resiliance bestod denne testen. Men for noen kan det kanskje være en fotnote.

Produksjonen er veldig bra, nivåene er bra lagt og får bandet til å framstå som en enhet heller enn at noe/noen stikker seg ut.

7,5/10

Tracklist:

  1. The Unraveling
  2. The Sickle Is Drawn
  3. Tried And True
  4. Winter
  5. Seclusion
  6. The Architect
  7. Legacy
  8. Towards The Unknown
  9. Fake Highs, True Lows