Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Tilintetgjort "In Death ..."

av steinar selstø

Tilintetgjort 23Full tittel: "In Death I Shall Arise"

Selskap: Dark Sesence

Release31.03.23

Tilintetgjort imponerer med debutskiva. 

Tilintetgjort@www

Å tilføre black metal-sjangeren et snev av friskhet, er en solid prestasjon. Når man samtidig elegant
kombinerer kreativiteten med en basis tydelig forankret i klassisk norsk black metal, og skiva dermed bør kunne tiltale fans av det velkjente, er det vanskelig å ikke applaudere Tilintetgjort.

I denne miksen finner man ofte den klassiske tremoloriffinga. Det trommes selvsagt fort store deler av tida, og vokalt låter det for det meste tradisjonelt grimt. Alt dette er stereotypt og ikke særlig spennende. Men, så fletter kvartetten inn tiltalende småting med ujevne mellomrom, og skiva gis dermed noe ekstra. Riffet etter cirka 3 minutter i Mercurial er et eksempel. Innslaget av flerstemt renvokal i åpningslåta et annet. Vokallek løfter også favoritten på skiva, Vinter Og høst, og dette gir låta en viss pompøs feeling før den avsluttes med kaos, forpinte skrik og lyden av dommedag.

Vokalinnslaget tidlig i korte Hex bidrar snarere med en rituell stemning. Kort er derimot ikke Dommedagsmonument. Tvert imot. Og akkurat her drar man det i overkant langt. Låta bygges rolig opp før den framstår som en veldig standard sak til det er gått 6 minutter. Deretter tas diverse vendinger. Fra 6 til 9 minutter roes det hele solid ned. Lavmælt gitar akkompagneres etter hvert av rolig tromming, renvokal samt koring. Metalen returnerer deretter og låta dras over i et småepisk parti der leadgitaren fører an før den beveger seg videre over i minimalismens verden med kun hurtig riffing og stemningsskapende bakgrunnslyd. Og så videre … Spilletida er på rundt 20 minutter. En låt med mange ulike temaer vevd sammen, åpenbart, og jeg klarer ikke helt bestemme meg for om dette er bandets magnum opus eller om man gaper over for mye.

Totalen er solid. Det dukker altså jevnlig opp elementer som trigger interessen, og låtene er gode. Flere riff som virkelig treffer, hadde vært flott. I perioder blir også låtene noe langdryge. Kanskje neste gang? Da kan dette virkelig smelle …

7/10

Tracklist: 

  1. Kvikksølvdrømmer
  2. Sannhetens søyler
  3. Mercurial
  4. Vinter og høst
  5. Hex
  6. Dommedagsmonument