Karmøygeddon 24

The Rock And Metal Forums

av yngve

Rockforums B 80x500

Har du savnet de gode gamle diskusjonsforumene? Der man ikke hadde en eviglang feed som bare spiste opp alt og dyttet ting veggimellom og ned? Der det var litt system, kategorier? Da har du jammen meg flaks. Forumet vi her snakker om eksisterte som Screamforumet før det nå dras fram og blåses liv i igjen.

The Rock And Metal Forums gjemmer seg bak DENNE LINKEN , der kan du nå forflytte deg inn og ta del i en mer systematisert form for debatt.

"Har du savnet rockeforumer? Ønsker du å promotere hard rock i din egen tråd på forumet? Det er selvsagt gratis, og ingen annonser. Hvilke plater er de verste? Samler du på skiver? Eller har du gitt opp CD'ene og LP'ene dine, så nå vil du kvitte deg med de? Er du ødelagt med korona, men erstatter med livevideoer og virtuell streaming? Er du snart klar for festival igjen?

Da kan vi kanskje hjelpe deg 🤘😁."

På mobil kan du ha Tapatalk på Android eller iOS.

Dani, som har tatt å seg dette, er selvutnevnt musikknerd, og forteller at han har jobbet som frivillig på blant annet Hole In The Sky, Beyond The Gates og andre festivaler. 

Han var aktiv selv den gang forumene var aktuelle, og er ikke så veldig happy med Facebooks monopolsituasjon. Og det skal man jammen meg ikke si seg uenig i. "Før var det egne nettsider med diskusjoner om alt mulig, inkludert Scream Magazine-forumet, man hadde kjøp & salg, events, søke jobb, betale for noe, spill, videoer, streaming, været, donasjon, SMS, MMS, osv. Men nå har Facebook begynt å ta over omtrent alt, som er monopolsituasjonen Facebook (Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp og flere til), som eier og styrer blant annet Heavymetal.no-gruppen og Heavymetal.no-siden. De sletter det de vil."

Nå er ikke Facebookdelen av Heavymetal.no avgjørende for meg, nettsiden er 100% uavhengig, og det jeg bruker min fokus på. Jeg har ikke endret kurs eller fokus på de 20 årene :). Og de som legger mye vekt på gruppen/siden på Facebook, skal vite at det for min del kun er et nødvendig onde for å spre og dra folk inn på nettsiden. Jeg har aldri ønsket å bruke så mye tid på sosiale medier.

Tror du selv at sosiale medier er noe mange begynner å bli lei av, og at mange søker seg litt tilbake til noe som ikke er så styrt av moguler? " Nei, det er klin umulig ha forum tilbake igjen som før.  Forumene faller for hvert år, og vi er mer og mer slukt av FB-grupper. Nesten det samme som musikk, film og etter hvert bøker - de kutter ut mer og mer fysiske varer, og stort sett forsvinner de.

Men det vil alltid finnes et nisjeforum og CD-butikker igjen."

Da er oppfordringen om å løfte hodet litt fra den evige feeden på Facebook og Instagram, og prøve deg på et litt mer målrettet klima.