Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Syntethic Gentlemen, video, skive

av yngve

16797674 1249607735121872 1216447850210730250 OTønsbergbandet kommer med skive i juni, smak her.

Det dreier seg om energisk rock, med innslag av glam, rock'n roll og oktanfylt hardrock. Dette lukter og låter som amerikansk stadionrock, hvor medlemmene garantert har ihvertfall et ex av Appetite For Destruction i hylla. 

Bandbilde, fotograf:  Am.Creations

Samtidig er det også elementer som ligger i en snillere form for rock, i enkelte partier er det pop, samlet blir uttrykket til Synthetic Gentlemen lyttevennlig og sprudlende, og det er lett å se for seg en bred appell i musikkmiljøet. Nerven er dog tuftet på frisk rock med driv og en svært proff attityde.

Skiva snurrer her i skrivende stund, og det er et bra spekter av låter, ballader, rockere, sjelevrengere. Så i motsetning til mange band i rockesjangeren, som ofte lager låter som er helt like, er det bredde og variasjon som gjelder. 

Release på albumet er 3. juni.

Synthetic Gentlemen@Facebook

Bandet spiller konsert 8. juli i hjembyen Tønsberg, sammen med Nan Mandol, og fra teksten i Facebookarrangementet sakset jeg følgende: 

"Fargerik alternativ rock i et fantastisk atmosphærisk landskap som griper deg ved sjelen

En spesielt mørk og kald natt i februar, året 2016, samlet det seg seks mørke syntetiske herremenn i våte jakker og sorte dresser i et lite lokale i Tønsberg. De hadde alle begitt seg dit med en drøm... en ambisjon... en visjon... om å skape noe nytt, og annerledes. En kulminasjon av både nytt og gammelt. En idé om at rocken ennå ikke er død, at den kan gjenoppstå, og klatre sin vei opp i den kollektive bevisstheten nok en gang. Som en mastodon! Som en kjempe! Som en konge! Og den skal briljere som den nye og enbårne hersker av stadioner, arenaer og scener verden over! Som en bølge over kontinentene skal drømmen om en verden i evig overdrive og distortion regjere nok en gang! Og stormen har bare ett navn..."

Lineup:

  • Stig Sømme leadvokal
  • Richard Rance gitar og vokal
  • Lars Kirsebom Sørensen leadgitar
  • Bjørnar Lunde trommer
  • Tobias Torgersen bass
  • Sigurd Tjøme Davidsen keyboard

Det er Jitse@Major Label som tipser om bandet, og som stakk til oss låten Kick - sjekk også ut Watch It Explode under videoen.