Karmøygeddon 24

Sverdkamp "Fraa Ryfylke"

av steinar selstø

Sverdkamp Fraa Ryfylke E1405333294994Selskap: Private

Release: 20.06.14

Sverdkamp demo-debuterer med denne saken og kommer fra det hele med æren i behold.

Sverdkamp@Facebook

La det være sagt med en gang, er du ute etter innovasjon er ikke Sverdkamp bandet å sjekke ut. Riktignok blandes andre elementer inn i duoens norsklydende, melodiøse black metal, men følelsen av 90-tall hviler likevel over musikken. Mange ble dønn lei norsecore utover 90-tallet og er det sikkert fortsatt. 

Andre elementer henspiller på høyfrekvente innslag av folk og renvokal. Kall gjerne miksen pagan/black. I førstelåta, som er demoens mest brutale og også beste spor, får det midtempo mellompartiet, der nevnte renvokal benyttes, meg til å tenke så smått Isengard. Relativt majestetisk og storslått samtidig som kjapp og sint black metal er hovedingrediensen.

Den påfølgende låta er ikke like vellykket. Tittelen sier en del; her er det mer folk og mer ompa, mer Finntroll-aktig, og med en rå og aggressiv renvokal. Deretter følger en særdeles pompøs sak, og igjen sier tittelen mye om musikken som er dreid mer i retning Glittertind.

Trettemyrane er en relativt catchy og storslått sak der det melodiøse fokuset blandes med innslag av grim vokal og kjapp black metal, ikke like vellykket som i førstelåta dog. 

Det hele avsluttes så med ei ny låt som mikser litt aggressiv black metal med melodiøse gitarer.

Alt i alt en hederlig demo. Man låter ikke kliss likt noen av bandene som er nevnt, men det går da an å tenke seg at duoen er inspirert av disse samt band som Ulver, Windir og kanskje også Vintersorg. For å bli lagt merke til må bandet utvikle seg, men dette er en fin start.

5/10

Tracklist:

  1. Til Strid 
  2. Daudens Drikkleikarvise 
  3. Hymne til Heimlandet 
  4. Trettemyrane 
  5. Med Vondt Ska Vondt Fordrivast