Karmøygeddon 24

Strukturert bergenser

av yngve

10626286 960154470670067 7152873132664225517 OMan skulle tro Yngve Christiansen hadde vett til å ikke brenne lyset i begge ender, men slik det ser ut tror jeg noen må kjøpe nytt lys :). Jeg tok en kjapp prat med ham, litt om Grimfist, hvor han når er vokalist, og litt om Blasfest naturligvis - pluss en svipptur innom hvordan Blood Red Throne hadde det på Sør Amerika-turneen nylig.

Fotograf: Nestor Palacios/Metallive Colombia

Grimfist og Blood Red Thrpone spiller på årets Blasfest, så Yngve har vett til å samle sine gjøremål, det skal han ha. Comebacket til Grimfist, var ikke det offisielt ca. når det ble annonsert at bandet sulle spille på Blasfest? 24. oktober i fjor?

"Ja, stemmer forsåvidt, men det er blitt en god stund siden vi bestemte oss for å gjør Grimfist. Vi har vel ventet litt på riktig annledning til å gjøre støtet."

Du ble nylig vokalist der i gården, hvorfor i alle verden ble du det? Ikke i forhold til bandet, men jeg trodde jammen du hadde nok å gjøre? :)

"Vel, gutta kom til meg for 2 år siden og sa de ønsket å starte opp igjen, og ha meg med på vokal, og som fan av bandet takker ikke jeg nei til nye utfordringer. Jeg har mer enn nok å gjøre ja, men det man vil finner man tid til. Struktur is the key."

Og med Grimfist og Blood Red Throne blir det jo to band du skal fronte på egen festival, du ser ikke de potensielle bekymringmeldingene? :)

"Jeg ser ikke så mye utfordring i dette nei. Burde gå fint. Det var egentlig ikke planen for meg å spille på Blastfest, men så var det sånn det måtte bli. Fra et bookingperspektiv er begge band soleklare for en lineup som min i Norge."

Nå var det egentlig om Yngve hadde tid, og om det ikke ble for mye på drive en festival og samtidig skulle fronte to band på plakaten, men egentlig svarte han vel på det tidligere, struktur er nøkkelen.

Og hvordan er det å øve inn låter med Grimfist samtidig som du skal holde oversikt på Blastfest OG ha BRT's setliste? Du er ikke redd for dette folk av og til sier; det er bedre å fokusere på en ting heller enn å legge igjen litt av deg selv i flere?

10359500 338001103051720 3805217922959095850 N

"Vel jeg er vel ikke akkurat kjent for å høre på andre, men jo det krever veldig å gjøre alt dette samtidig. Blood Red Throne-settet sitter jo naturligvis inne, men vi jobber med ny plate NÅ. Grimfist låtene har jeg øvd på lenge, så de sitter mer eller mindre foreløpig, men er igang med ny plate her og."

Hvordan er ditt forhold til Grimfist? Du er jo litt yngre enn gøtta der, er du ikke? Var bandet et du så opp til eller likte?

"Jeg oppdaget de riktignok etter de ga seg. Jeg kjøpte en platen med en tilfeldighet for mange år siden og ble hooked med en gang. Det er et band jeg digger, og det er kjempe å få gjort mine ting på materialet jeg digger."

De som kjenner til Grimfist, vil de være komfortable med hva som kommer av ny musikk? For dere jobber med nytt album, som kommer i år?

"Ja det vil jeg tro. Det blir naturligvis ikke likt, men jeg syns selv de nye låtene trøkket meget bra. Det blir spennende for oss alle å se hvordan det blir videre."

Og foreligger det allerede interesse fra selskaper? Eller vil dere løse dette når det kommer, eventuelt, kanskje dere vil løse dette som flere og flere gjør, trøkke ut musikken til folket på egen hånd?

"Vel siden vi alle er ganske travel så tar vi litt en ting om gangen og prøver fullføre skikkelig fremfor å legge 100 planer og ikke komme igjennom listen. Vi har dialog med labels, men vi har det ikke travelt."

Og det prates kanskje om å kjøre konserter også? Og er Grimfist et  band som er etterspurt i booke-kretser? Er det lett å selge dette  rundt på festivaler?

"Det har ikke vært noe særlig presse på combacket enda, så jeg tror helt ærlig at de fleste ikke har fått det med seg, men vi har også dialog med mange festivaler. Jeg tror å gjennomføre første showet på Blastfest er det viktigste, vise hva vi er god for og så ta det derfra. Vi har litt å bevise ovenfor oss selv også, før vi går i full krig."

Grimfist@Facebook

Jeg kjenner jo greit til gjengen som utgjør lineup-en, men får vi en kjapp liten oversikt? Hvem det er, hva de gjør i bandet og hva de ellers bedriver tiden med?

10928065 10152774222919821 458967560 N"Ole og Christian er jo kjernen. Ole (gitarist) er kjent fra Batallion og God Seed, og Christian (trommer) er kjent fra Tsjuder, Cumshots, Gothminister, Jørn Lande og Black Debbath. Tony (bass) er kjent fra Myrkskog, Zyklon og har Emperor.  Det er vel litt viktig å påpeke at dette ikke er noe allstarprosjekt, men at medlemmene bare har mye på ryggen."

Siden jeg har deg her, hvordan gikk turen med BRT nylig? Kun gode minner? Eller var det skjær i sjøen, som det av og til er, men som var til å leve med?

Blood Red Throne@Facebook

Sør Amerika var bra det. Utrolig tung tur da vi hadde 10 show på 10 dager med avstandene som er der borte. Lite søvn kan man trygt si. Brazil og Colombia hadde best forhold, og vi gleder oss til å reise tilbake. Vi ble veldig godt mottatt, og Enthroned, som vil spilte de fleste show med, var fantastiske turnekompanjonger. Vi hadde et band til med som het Nervo Chaos, de anbefaler jeg virkelig folk å sjekke ut! Kanonbra band fra Brazil."

Og sist, men ikke minst, greia som knytter alt det du gjør sammen, Blasfest. Har du tøylene stramme? Er det mye som fortsatt gjenstår, eller ser du at alt ligger klar tog at det bare er til å trykke på knappen?

Blastfest@Facebook

"Ja nå har jeg jobbet 7 dager uken siden forrige utgave og er enda ikke ferdig. Det er veldig mye å gjøre hele tiden, men jeg og hele crewet kjemper i godt mot. Jeg er veldig stolt av at vi har solgt billetter til 35 land nå. Det er ikke så gale for en liten norsk festival på andre året. Nesten halvparten av salget er til utlandet, så jeg håper at de som ikke har kjøpt billett her hjemme enda får fingeren ut og tar turen. Vi er avhengig av nordmenn til stede og."