Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Spit Of Pestilence, ekstremt Stangeband

av yngve

11301617 10204115674199089 2134531762 NOg nei, bandet er ingen fare for seg selv eller andre, vi snakker Stange kommune og Hedmark, så har du plassert gjengen. Det er en tid siden jeg først kom over bandet, hvor en anmeldelse av 'Tombstone Massacre' endte opp med en ok ettersmak. 

Les anmeldelse HER.

Hei, og velkommen til Heavymetal.no, livet er bra? 

"Takktakk, ja vi vil da tørre å påstå det."

Nå er det en tid siden dette intervjuet ble gjort, men la oss håpe at det stemmer ennå :). Og der det ikke er spesifisert hvem som svarer, går vi ut fra at det er en unison stemme.

Får vi en kjapp presentasjon av bandet? Hvem, hva og hva dere eventuelt har bedrevet av bandaktiviteter tidligere?

"Bandet består nå av Waldemar Kristiansen (vokal), Gaute Rosvold (bass), Henrik Olaussen (gitar) og Henrik Langgård (gitar). Henrik Langgård er også gitarist/vokalist i Adsecula, og har nå etter et kort opphold blitt med igjen fast i bandet. Henrik Olaussen har tidligere vært bassist og gitarist for bandet Mortal Silence. Gaute er også bassist for Terra Philisophia og Waldemar har ikke vært i et annet band siden barneskolen, men jobber en del med å legge ut vokal covere på YouTube."¨

Musikken dere spiller var ganske spesiell, det var extremmetal, men med en mørk og litt sær snert. Hva tenker dere selv om stilen dere har valgt? Et bevisst valg eller et tilfelle av det blir som det blir?

Henrik L.: "Det er vel en god blanding av begge deler det."

Gaute: "Alle i bandet har sine egne påvirkninger, som har satt sitt preg på musikken vi lager."

Hva slags tilbakemeldinger har dere fått så langt? Hva iser folk som har hørt utgivelsen?

"Overraskende bra faktisk, det vil så klart alltid finnes folk som ikke liker noe, og det finnes jo selvfølgelig de som allerede har bestemt seg for at alt vi noen gang kommer til å lage bare vil være møkk, men det velger vi og ikke bry oss noe om."

Spit Of Pestilence@Facebook

Og live? Er dere et band som har mange konserter på cv-en?

"Selv om det har blitt dårlig med konserter i år, ble det en god del i fjor og året før der. Vi leter som sagt etter steder å spille om dagen, til tross for å leve med den faren at vi bare har step-in trommiser, og vi er ikke kresne hvis vi får tilbud om noe (hint-hint)."

Alderen på medlemmene er jo et poeng å trekke fram, yngstemann er altså kun 15 år? 

Henrik L.: "Er du god nok så er du gammel nok!"

Waldemar: "Jeg har ofte sett at når band er på jakt etter nye medlemmer, skriver de ofte at de søker en person på samme alder som de er selv. Det er jo faktisk seks år mellom den eldste og yngste i bandet vårt, noe som kanskje ikke hadde funket i andre band, men allerede i den korte perioden Gaute har vært bassist for oss nå, har vi lagt godt merke til at han er minst like dedikert som vi andre prøver å være."

11710030 890888364315636 5968850405572052239 OOg hvilke felles musikalsk plattform har dere? Er det band eller sjangere dere deler fascinasjon for? Eller er dere veldig forskjellig i smak?

"Alle i bandet er ganske glade i Behemoth, for å trekke frem et band. Stilmessig innafor metallen er vi nokså forskjellige, altså hva hvert enkelt medlem liker best å høre på. Noen i bandet heller mer mot techdeath og deathcore, mens andre liker bedre thrash metall og melodiøs dødsmetall."

Waldemar: "Vi prøver selvfølgelig å kombinere hva vi liker av musikk i bandet, noe som lett kan by på utfordringer, men det er også utrolig godt å gå utafor komfortsonen i blant."

Bandnavnet er ikke direkte koselig, vil dere formidle noe spesielt med dette? Eller var det bare noe som dukket opp etter en brainstorming, og at det ikke vektlegges veldig?

Waldemar: "Det var jeg som kom opp med navnet, det var et veldig tilfeldig valg av navn egentlig. Bandnavnet betyr ikke så mye for oss, det at det kanskje høres litt groteskt ut er bare en bonus. Er alltid like gøy å fortelle folk navnet på bandet, når de omsider har greid å oversette det inne i hodet sitt, så hender det ofte at de kommer med en kommentar"

Henrik L.: "Det er vel bare en god unnskyldning for å kunne bruke pesta på Facebook-innlegg og diverse."

Hva slags musikk-/metalmiljø har dere lokalt? Og hvor kommer dere fra?

"Vi kommer fra Stange, ca. ei mil utafor Hamar. Det lokale miljøet går veldig opp og ned, i noen perioder kan det være en haug med konserter, mens det i andre ganger er stille som i graven."

Norske favoritter/inspirasjonskilder?

"Det går som regel i utenlandske band på Spotifyen, men noen norske favoritter vi kan nevne er jo Mayhem, Satyricon, Burzum, Dimmu Borgir og Kvelertak."

Internasjonale?

"Her kunne vi ha ramsa opp band hele dagen, men vi får vel begrense oss litt. Suicide Silence, Gojira, Meshuggah, Behemoth, Machine Head, Cannibal Corpse, Amon Amarth, Fallujah og Carnifex."

Inspireres dere av andre ting enn musikk? Noen bruker jo kunst, bøker eller filmer for å bygge stemninger og/eller tekster. 

"Riff og tekster i bandet blir vel til når en av oss sitter med en spesiell følelse av noe, ting som alle mennesker må igjennom i livet, enten det er sinne, hat, frustrasjon eller noe annet."

Hvordan ser framtiden ut for Spit Of Pestilence? Har dere mye på blokka? Eller snakker vi hinderløype type militærtjeneste/siviltjeneste, utdanning etc., som spenner litt bein på å kunne satse på musikk, satse på bandet?

"Det største hinderet vi har nå er å finne en fast trommis. Alle medlemmene i bandet har tid til bandet nå liksom, og når for eksempel skole eller annet står i veien, lager vi tid til bandet allikevel. Det mannskapet vi har i bandet i dag er jo egentlig et resultat av at vi hele tiden har vært på jakt etter folk som faktisk har den tiden dette tar, og ikke minst interessen for det. Hvordan situasjonen er for bandet om ett år eller lenger fram på kalenderen, det får vi nesten ta da den tiden nærmer seg."

Jeg takker for at dere kom innom Heavymetal.no, da har dere etablert dere her, og holder dere meg oppdatert, skal jeg promotere og formidle så godt jeg kan. Avslutt gjerne med noen ord om dere har noe på hjertet:

"Takk for praten ja. Vi vil gjerne utbringe en stor takk til alle som tok del i å få fullført EP’n vår Tombstone Massacre, alle som har støttet oss oppigjennom åra og sist men ikke minst vil vi takke for alle positive tilbakemeldinger på EP’n. Alt dette betyr så utrolig mye for oss!
Sjekk ut EP’n vår, den er på iTunes, Spotify etc."