Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sphere "Primordial" (singel)

av yngve

Img003Bandet forteller at et jobbes med deal på et nytt album, og at disse tre låtene er en taster fra dette albumet. Jeg har ingen peil i skrivende stund hva de bedriver eller om skiva er ferdig, ei heller om de har sikret seg deal, men groovemetallen de sauser sammen, av den aggressive sorten, er etter mine ører et habilt kort å vise fram til selskaper. 

Det som slår meg er at de, på tross av å være en noe utbrukt klisjé, lykkes med å inkorporere disse herlige og tidvis nydelige melodiøse partiene. Vokalen er dual, hvor Marius Strand (tidligere Black Comedy og medlem av velkjente Dead Trooper) og en Isak L. Haugan står for arbeidet. Hvem som gjør hva vet jeg eller ikke, men begge vokalene er proffe til fingerspissene. Jeg hadde gjerne hørt mer av den cleane, men samtidig tror jeg balansen de har er bra, for hadde man snudd å flisa hadde det blitt rart - om de hadde renvokal som main og at growl kom på som krydder. Nå er det en fin variasjon hvor de jobber bra sammen, og som individuelle sangere.

Musikken er moderne, edgen er helt klart en oppdatert form for sinna metal. Enkelte innslag minner om Pantera, men det er vel naturlig da disse amerikanerne har inspirert det meste innen enn sjangeren. Noen ganger er de råere enn Texasbandet, da ligger Sphere og leker seg med noe som kan minne om teknisk dødsmetal, men jevnt over er det en futuristisk form for aggressiv metal, velspilt og i sin sjanger, spennende. 

Det er en sterk produsert sak, men med Marius bak spakene, som driver Strand Studio (Susperia og Chrome Division m.m.) er vel ikke det en overraskelse. Noe annet hadde vel heller vært sjokkerende :). Lyden er, vel, varm og kald på en gang. Den bevarer det kliniske som gjør at dette forklares som moderne, men det er også noe som varmer, en eller annen lunken understrøm i lydbildet, som sikrer at det ikke blir sterilt. Det er litt vanskelig å forklare, men bra og kledelig til Sphere, det er det.

Disse tre låtene lover godt for Sphere og debutalbmet, og gjengis dette live er det jo ikke umulig at de kan fiske inn en del jobber rundt omkring, for det låter såpass proft at jeg ikke har problemer å se for meg Oslobandet side om side med de store innen sjangeren.

Tre låter, sette karakter, vanskelig. Selv om dette ikke nødvendigvis er min hjertegreie står jeg for alt jeg skrev over, og jeg hører at dette er kapable saker. Vi svinger til med en syver og satser på at et helt album klarer å holde samme kvalitet og variasjon.

7/10

PS! Siden jeg anmelder uten nett, finner jeg ofte ut ting i ettertid. Og idag fikk jeg mail fra bandets manager, som kunne tipse om fullengderen jeg burde ha husket å kjøre research på selv :) Primordial er ute, sjekk linkene under for info. Anmeldelse kommer når alt er klart.

Tracklist:

  1. Shock And Awe
  2. Hardliner
  3. Vestiges

Sphere@www

Sphere@Facebook