Sphere, moderne og fet norsk metal

av yngve

66713 554073914654646 1612281431 NJeg beklager sterkt at det tok sin tid, men jeg har hatt mine grunner :) Nå som Sphere endelig har tatt turen innm Hmno; velkommen!!!

"Takker! Kult å bli intervjuet i Heavymetal.no."

Sphere, hvorfor akkurat det navnet?

"Vi var keen på og komme lengst mulig unna et sånn typisk ondt Satanic Cannibal Deathsquad og valgte heller et enstavelsesord med litt rom for tolkning. En sfære er en avgrensning mellom to elementer, vi likte det."

Jeg leser at dere siktet dere inn på å spille krevende musikk, hva ligger til grunn for inspirasjon for dette? Hva brainstormet dere av kilder når dere skulle ut og hanke inn folk? 

"Vi har egentlig ingen direkte intensjon om og spille teknisk i det hele tatt, det viktigste for oss er at det er groovy, tung og melodisk. Polyrytmikk og synkoper er to fine virkemidler, men ikke noe mer. Vi lager det vi synes låter bra og dersom vi trenger og øve litt ekstra for og spille det så er det bare sånn det ble."

1382941 595784027150301 1397009815 N

Og hvem startet bandet? Og hvordan kom folkene på plass?

"Bandet ble startet når jeg tok kontakt med Bjørn fordi jeg trengte en dyktig trommis. Videre kjente Bjørn til en meget god bassist, Øystein Sundsbø, som også hadde spilt i band med vokalist Isak Haugan, som etterhvert også joinet. Michael Hebo derimot, var det ingen av oss som kjente, med han hadde en haug med gitarvideoer på Youtube som vi var veldig imponert over, så vi tok kontakt og han joinet også."

I tillegg til å spille krevende musikk ville man ha folk som hadde dedikasjon, gjennomføringskraft og tilgjengeligheten til å jobbe mot bandets mål - som er?

"Bandets mål er jo selvfølgelig og oppnå maks potensialet av det vi gjør, lage så bra musikk som mulig og blåse hodet av folk med og spille ute."

Hva ble uttellingen av denne promosaken, denne trespors-saken? Har dere lykkes med å promotere dere mot selskaper? 

"Formålet med tresporsutgivelsen var å skape litt buzz før lanseringen av selve skiva, og positiv omtale i en rekke webzines hjalp bra på i forkant av en fullengder-release."

Jeg har plukket opp at Sphere har en grei following på nett, dere har ikke tenkt på å lansere skiva på egen hånd? Om en brøkdel av de som følger dere for eksempel på Facbook kjøper et eks er det jo en fet start det? :)

"Debutskiva vår, Primordial, ble lansert 19. september i fjor via Ovis DA Records. Vi gjorde en releasekonsert på John Dee i Oslo samme dato, filmet med flere kameraer, tok opp lyden i multitrackformat, mixet, editerte og la ut hele greia på Youtube."

(Ah, jeg hadde ikke fått med meg at Ovis hadde sluppet albumet, sorry. Jeg fikk kun en trespors, og den var ikke selskapestilknyttet. Men NÅ vet jeg det :) - Yj)

Hvordan har mottagelsen vært her hjemme? Og har det vært noe feedback fra utlandet å snakke om?

"I Norge har mottagelsen vært variert. Stereotypiske blackmetal-lyttende anmeldere har formulert at dette ikke er noe det er vant til å høre, mens en del andre har gitt meget positiv feedback. Fra utlandet derimot har det heller ligget konstant opp mot den øvre delen av karakterskalaen i anmeldelsene. En meget kjent og relevant nettportal for vår sjanger, got-djent.com , kåret Primordial som en av 2013's viktigste utgivelser i denne sjangeren, djent/modern metal."

Vi tar sikkert en prat når skiva er ute (om den ikke er det :)), takk for tiden og lykke til på veien mot stjernene!!! Avsluttende ord? Her er stedet å blås ut det dere vil:

"Da ønsker jeg å avslutte med å si at Sphere er klare for flere liveopptredener, og dersom du spiller i et band og ønsker å gjøre en splittgig eller driver en festival; ikke nøl med og kontakt oss via nettsiden vår ."