Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sorrows Path "Doom Philosophy"

av arni sørlie

10547400 10154413371690471 3494545854611172017 OSelskap: Iron Shield Records/TWS Distr.

Release: 24.09.14

Gresk metal, men ikke stikk av, dette var ikke rent lite overraskende….positivt overraskende that is!

Jeg skal ikke dømme, men navnet, og breddegradene tatt i betraktning, det kan fort være et halvkjipt, identitetsløst band det er snakk om, ikke minst når promoskrivet nevner doom-/episk metal. Ofte kan man jo også høre at vokalistene ikke akkurat har engelsk som morsmål. Sorrows Path tar innersvingen, skyter fra hoften med Doom Philosophy, og serverer oss skikkelig frekke saker.

Musikken ja, hvorfor så fine innledningsord? Jo, for det er tøft som bare det, hvis man liker måten nyere King Diamond riffer på. Litt tungt, litt melodiøst, litt teknisk, litt ddynamikk men ikke minst MYE metalfeel.

Sorrows Path@Facebook

Det var det instrumentale, men når vokalen slipper seg løs, da har man en veldig grei referanse; Warrel Dane. Akkurat, liker man Nevermore, liker man Doom Philosophy. Det begynner litt småstivt på første sang, som ironisk nok heter Tradegy, da særlig vokalmessig i mine ører.

Når A Dance With The Dead tar platen videre, får ihvertfall jeg lyst å høre videre. Balladen The King With A Crown Of Thorns er kjempefin med de episke versene, og det litt melankolske refrenget. Det er mye takket være vokalen at den funker så bra som den gjør. 

Favoritten blir Epoasis, som kommer som nr. 8 i rekken, en sang som har fått flere runder enn resten av platen. Knalltøffe vokallinjer, fete riff og en supermelodiøs outro. Doom-poweren Darkness må vel også nevnes med sitt monsterfengende klassiske refreng…..ahh, det er mye kult på denne platen generelt!

Jepp, det er ikke mer å si enn at du sjekker, eller kjøper blindt, hvis du finner nevnte referanser interessante. Hadde produksjonen vært like bra som de nevnte, da hadde det vært mer å hente i poeng, men det håper vi neste plate har. 

7,5/10

Tracklist:

 1. First Beam of Darkness Into Light (Intro)
 2. Tragedy
 3. A Dance With the Dead
 4. Brother of Life
 5. Everything Can Change
 6. The King With a Crown of Thorns
 7. The Venus and the Moon
 8. Epoasis
 9. Clouds Inside Me
 10. Darkness
 11. Damned (O)fish/L.S.D.