Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Slagmaur "Till Smitts Terror"

av steinar selstø

18893000 10155044910526130 3621621848455986025 NSelskap: Osmose

Release: 30.03.17

Slagmaur har denne deilige egenskapen at man vet hva som venter en samtidig som man ikke vet. På Till Smitts Terror befester man statusen som et av Norges mest egenartede metalband og ett av de vesentligste samtiden kan by på.

Slagmaur@Facebook

Tiden da folk var usikre på Slagmaur later til å være over. (Hva er nå dette for noe? Slagmaur, høh? Må være kødd!) Usikkerheten er byttet ut med anerkjennelse. 

Tror jeg. 

Håper jeg. 

For Slagmaur fortjener anerkjennelse, både for årets skive og de tidligere utgivelsene. Lydbildet er unikt. Det låter distinkt Slagmaur. Lyrikken og det visuelle er unikt. Hat det eller lik det, men det er udiskutabelt unikt. 

Till Smitts Terror er uttrykket ytterligere raffinert. Kanskje er dette albumet litt lettere å komme inn i enn de foregående? Magefølelsen sier så. De hypnotiske melodiene som gjennomsyrer albumet treffer til tider utrolig godt, og de sitter lenge i kroppen. Kombinert med de storslagne og pompøse innslagene, Innferd, Utferd og den sakrale koringen i blant annet Ja, vi elsker dette landet, gis skiva en umiddelbarhet som er viktig. Det tar ikke lang tid å komme inn i materialet. Samtidig dukker det naturligvis opp småting hist og her gjør at levetiden holder inn i evigheten. For noen vil Slagmaur være for sært, tromminga for kjip, tekstene for teite, men i min bok handler det om låtene, og de tiltaler meg voldsomt.

Mesterlig!

9/10 

Tracklist:

  1. Innferd 
  2. The Drummer of Tedworth 
  3. Werewolf 
  4. Bestemor sang Djevelord 
  5. Hekseskritt og Djevelritt 
  6. Hansel unt Gretel 
  7. Ja vi elsker dette landet 
  8. Utferd