Karmøygeddon 24

Sinsid "Mission From Hell"

av yngve

Sinsid 18Selskap: Pitch Black Records

Release: 08.06.18

Haugesundsbandet debuterte for ikke så lenge siden, resultatet har blitt et knall metalalbum.

Sinsid@Facebook

Det Sinsid fikser så utrolig bra er å unngå å kopiere, kjøre retro, å være så opplagt styrt av det de har hørt på. Her skaper bandet musikk som kunne ha blitt sluppet den gang metallen begynte å formes. Da snakker jeg ikke om Nwobhm-tidlig, men kanskje litt av det som kom etterpå, type 83/84-86.

Det er medlemmer fra Zeno Morf her, som også var et slikt band. Ikke et slik som umiddebart tok verden med storm, men som man måtte jobbe litt med og som man fant godfoten med etterhvert. Og som den gang er det metal som altså er genuin og unnslipper for mange referansepunkter. Det er  kanskje ett av de store komplimentene fra meg.

Produksjonen er bra, klar og tydelig, med trøkk, og en som kler opp låtmaterialet godt. Det er noe av det bandet har oppnådd med Mission From Hell, det å både tenke genuint, og ikke spa seg ned i å gjenskape et lydbilde fra gamle dager. Som mange gjør. Her har de løftet sin enkle og kraftfulle metal ved hjelp av nær perfekt studioskruing. Selvfølgelig kunne man han kjørt en mer anabol tilnærming, eller jukset seg i mål med hauger av digitale greier, men Mission From Hell synes jeg representerer den gode gamle, ærlige, working class-metallen. Og slik jeg kjenner et par av karene her er det nettopp det som får pumpa til å slå. 

Det er tunge drepere på skiva, mer partier enn låter, det er midtempo sleggemetal, og alt med en bra vokal fra Terje. Jeg husker jeg ikke falt for det han gjorde i Zeno Morf i stor grad, men her er det noe som bare klikker utrolig godt. En blanding av Running Wild og Primordial til tider, og rett og slett en god samling låter. Jeg vil tror fans av nyere metal vil rynke på nesen til dette, men for dere som er lik meg, som liker oldschool og kanskje opplevde det selv, er Sinsid et band jeg vil foreslå å henge dere på.

Karakteren er både objektiv og subjektiv, jeg tror kanskje halvannet av poengene er basert på mitt personlige musikkhjerte.

8/10

Tracklist:

  1. The Sinsid Prelude
  2. Steel Riders
  3. Hellhammer
  4. Sons of the North
  5. Infernal Pit
  6. Revenge by Death
  7. Mission from Hell
  8. Union Sign
  9. Lost & Lonely
  10. Land of Doom