Karmøygeddon 24

Seven Spires "Solveig"

av yngve

Seven Spires Solveig Album Cover For WebSelskap: Private /Cmm-Marketing

Release: 04.08.17

Usignert, og veldig bra! Teatralsk metal.

Bandet ledes av Adrienne, en vokalist som både takler clean, mørk og lys, og growl. Musikken er såpass symfonisk og teatralsk at den krever en slike bredde, men der mange band velger å ha to vokalister, holder det her med en.

Seven Spires@Facebook

Det er et svært høy kvalitetsnivå her, og det slår meg som rart at dette er et usignert band. Men, jeg vil tro de hanker inn en deal og support ganske kjapt, om det ikke har skjedd.

Lyden er veldig bra, hvor alle instrumenter ligger bra, og hvor det de vil formidle med musikken sin kommer godt fram.

Låtene har alt fra heavy metal til symfoniske virkemidler, det er kjappe partier, tunge, midtempo, skiva inneholder rett og slett spekteret. Dette er for deg som vil ha en skive som favner power-, heavy- og symfometal på en gang - og siden sjangeren(e) der er så utrolig fulle av mediokre band, er det greit å fastslå at et band som amerikanske Seven Spires klarer å hevde seg som ett av de bedre, og det uten kontrakt. 

Låtene er egentlig bra alle sammen, men det er naturligvis noen som er bedre enn andre. Hører du gjennom skiva vil nok dette gjøre seg gjeldende, men jeg tipper at om bandet og musikken faller i smak, er det ikke dårlig selv om det er lavest på stigen. Selv er jeg ikke så glad i ballader, og to på rappen, i to forskjellige innpakninger, Closure og 100 Days, var litt luften ut av ballongen, men det er greit. 

Paradox leker seg med extremmetal, og hvor låten framstå som en blanding av litt av det enkle Rhapsody og Arch Enemy. Det der er faktisk ikke en så dårlig oppsummering av hva bandet låter som.

Ikke heeeelt meg, men såpass bra og med en fin flyt at karakteren havner godt oppe på skalaen. Et halvt poeng ned om jeg hadde vært litt mer subjektiv, men jeg lar det stå til.

8/10

Tracklist:

 1. The Siren
 2. Encounter
 3. The Siren (Reprise)
 4. The Cabaret Of Dreams
 5. Choices
 6. Closure
 7. 100 Days
 8. Stay
 9. The Paradox
 10. Serenity
 11. Depths
 12. Distant Lights
 13. Burn
 14. Ashes
 15. Reflections