Karmøygeddon 24

Salem "Forgotten Dreams"

av arni sørlie

Forgotten Dreams Salem 25517169 3583524472 FrntSelskap: Pure Rock Records/H`ART Distr.

Release: 06.12.13

Engelske oldschoolere med fartstid siden 81` er i spilleren, vi snakker Nwobhm /hardrock som om det var …ehh, max 1989. 

De har sluppet noen demoer, og en single, alle fra før 1983, og første fullengder (In The Beginning…) kom i 2010. Grei pause det må vi vel konkludere med. Nå er altså Forgotten Dreams sluppet, og disse eldre karer kjører på som om pausen aldri har funnet sted.

Tittelkuttet er først ut, og la det være klart, den svinger solid godt. En skikkelig Nwobhm ala eldste Priest og Maiden. Nå er jo gutta i Salem på samme alder som nevnte storheter, så det er kanskje ikke så rart at nettopp denne sjangeren ligger tett til hjertet. Neste ut, High Stakes, en groovy riffrocker med catchy riffing og iørefallende refreng, er heller ikke noe bandet skal skjemmes av, seriøst kul start på platen, det skal de ha. 

Så, ja så skjer det noe, det endres litt stil, og det softes opp litt med snille tonevalg. Energien og maten i første låtene mangler her syns jeg, det blir litt platt. For all del, det er ikke dårlig i den forstand, men det er vanskelig å henge med etter den starten. Det er fremdeles mye greit gitararbeid å spore utover platen, og Simon Saxby redder mye med sin litt særegne stemme, som også har tålt tidens tann meget godt. 

Balladen This Heart Is Mine må nevnes for de som trenger en god klinas, men ikke forvent noe originalt beyond hva vi har fra så mange andre fra samme epoke, og som Salem er inspirert av.

Salem@Facebook

Etter 6-7 høringer er det fremdeles starten som sitter godt i hukommelsen, foruten den blytunge superfete Aftershock som runder av platens 57 minutter lange spilletid. Ja, liker man stemningene og tyngden i Nazareths 'Please Dont Judas Me', da med hovedvekt på refrenget, da sjekker man ihvertfall ut Aftershock! Ellers kan gjerne de som liker mer enn hit-ene til Saxon også gi hele platen en kjangs.

Vanskelig plate, mye hørt før-faktor, men bra spilt. Hadde den vart 20 minutter mindre, da hadde den nok klatret høyere på terningen også, en time er i meste laget for meg med Salem.

(Denne ble lansert for en tid tilbake, men mange skiver kommer senere, grunnet nye avtaler eller lanseringer i nye markeder - Yj)

6/10

Tracklist:

 1. Forgotten Dreams
 2. High Stakes
 3. When Love Is In Your Heart
 4. This Heart Is Mine
 5. Kazakafnu
 6. The Answer 
 7. Reach To Eternety
 8. The Best Is Yet To Come
 9. X-rated
 10. Break The Chains
 11. Ask The Lonely
 12. Aftershock