Karmøygeddon 24

Sabaton "The Great War"

av yngve

Sabaton 19Selskap: Nuclear Blast

Release: 19.07.19

Svenskene kom nylig ut med nytt album.

Og det er som forventet en kopi av det de har gjort på de siste par skivene, den følelsen kom dessverre allerede når klippene kom i forkant av slippet.

Sabaton@Facebook

Nå har jeg fulgt denne gjengen ca. fra de startet, og har falt til ro med at et par av skivene er konge, resten er enten svake eller med for mange fillers. The Great War er et helt ok Sabatonalbum, om man ikke har alt det som til nå har kommet. Unntaket må være om man er så enkel at man bare gaper og aksepterer kopi på kopi. Det er mange slike fans, det ser jeg når jeg surfer, det er lite annet å finne enn hodestups forelskelse på det som kommer. Mulig er det en selektiv utvelgelse av kommentarer, for jeg synes det er rart at så få ikke ser og hører det jeg ser. Sabaton har blitt store, og mange har kommet på lasset mye senere, og da er det litt lettere å se at man åpner og gaper. 

Produksjonen er som det har vært lenge, knallbra, låtene svinger og refrengene er fengende, så alt er som det skal være. Jeg hadde ikke forventet innovasjon, og er vel mer der at jeg aksepterer at det er slik. Isolert er ikke The Great War dårlig, det er faktisk et bra album slikt sett, men sammenlignet med tidligere utgivelser blir det for meg i overkant lite oppfinnsomt. Det er litt opp til deg om du krever noe mer. 

Mye av dette sa jeg også i anmeldelsen jeg skrev på forrige album, The Last Stand , og siden det ikke har skjedd stort kan jeg ikke gjøre annet enn å holde meg der, på en svak sekser. Det er sterke låter, kjedelige låter, mye man kjenner igjen, gjesp. Men igjen, isolert ikke et dårlig slipp fra svenskene.

6/10 (svak)

Tracklist:

 1. The Future Of Warfare
 2. Seven Pillars Of Wisdom
 3. 82nd All The Way
 4. The Attack Of The Dead Men
 5. Devil Dogs
 6. The Red Baron
 7. Great War
 8. A Ghost In The Trenches
 9. Fields Of Verdun
 10. The End Of The War To End All Wars
 11. In Flanders Fields