Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Rise Above "Times Of Clarity"

av yngve

Rise Above 22Selskap: Holler Records

Release: 26.08.22

Melodiøs metalcore fra Sørlandet.

Rise Above@www (kjøp cd/lp/digitalt her).

De smeller godt fra seg, det er en heseblesende tur vi blir med på. Denne sjangeren er for meg litt som powermetal, jeg orker ikke å høre på for mange, det holder med noen som representerer. Og i min verden, jeg har fulgt disse ganske så lenge, er Rise Above helt klart et slikt band. De definerer metalcore/hardcore i denne formen, med tyngde, aggresjon, melodi og dybde. For det er dybde, det er en følelsesladet faktor som slår inn noen ganger, ofte kombinert med vokalen og når bandet roer litt ned. Som ikke nødvendigvis er for ofte :).

Jeg har sett de live, og vet at få kan skilte med å holde det energinivået gjennom en hel konsert. Det krever sin mann, menn, og det er vel det som har imponert meg mest, det nivået de holder. De klarer å skape en del av dette liveengasjementet på skiva, det i seg selv er en god greie. 

Jeg har vært innom en god del slike band i årenes løp, og har likt mange. Det er ikke min sjanger, men det gjør absolutt ingenting å henge med disse gøtta gjennom de 40 minuttene pluss skiva varer. Dette er en form for extremmetal, selv om noen skylapper vil fnyse av det. Det er mye core, punk, som også var litt av inspirasjonen til den tidlige deathmetal-bølgen, så energien og mye av innholdet her har fellesnevnere.

Nå falt ikke alt her i smak, som Sirens som var litt for grunga for meg, men som helhet, som skive, er samlingen låter vel verdt å sjekke ut. Og vil du ha en bombe i trynet, sjekk de ut live!

Og det kommer intervju når køen tillater det, der jeg skal innom tekster. Som du ser av coveret er det litt tanke bak det hele. 

Klippet under er jo som vanlig godt under skiva på lydnivå, så sjekk ut en annen kilde om du likte dette. 

7/10

Tracklist:

 1. Time
 2. Augury
 3. Down
 4. Heights
 5. Blue
 6. Throne
 7. Phoenix
 8. Savannah
 9. Clarity
 10. Sirens
 11. Lights
 12. Shadows
 13. Fate
 14. Doom