Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Qadmon "Ghosted"

av yngve

Qadmon 23Selskap: Private

Release: 23.03.23

Duoen spiller rolig doom med postinnslag.

"We make melancholic and melodic metal music for doomed dark depressive souls. For fans of Katatonia, Anathema, Opeth..."

Ep-en fra Qadmon kom for en tid tilbake, tre låter med Kjetil Ottersen (Fallen og Funeral) og James Fogarty (Nattehimmel, Ewigkeit) bak rattet. Kjetil tar seg av gitarer og tangenter, samt komponering av låter og produksjon, James drar på med trommeprogrammering, bass, vokal og en og annen gitarsolo. 

Qadmon@Facebook

For meg ble nok disse tre låtene litt sedate, faktisk litt kjedelige for min del. Jeg har hørt de mye, som er grunnen til at anmeldelsen er litt bakpå i å komme seg online, men det har egentlig ikke endret seg så mye fra det inntrykket jeg hadde fra starten av lytteprosessen. Det er litt snilt kanskje, det smaker litt av det roligere fra Green Carnation, i det sjiktet der de havner litt i en monoton låtsnekring.

Selv sier de at dette er en raffinert variant av alternativ metal, med hint av progressive doom og postmetal. 

"Aside from the wealth of influences both musicians have acquired over the years, some touchstones here would be Anathema, Katatonia and Opeth."

Your Isolation ble den sangen jeg likte best, og at de rapper litt (u)bevisst fra Metal Churchs 'Watch The Children Pray' er ikke et minus.

Jeg synes ikke det er noe poeng å sette karakter på tre låter, men det ligger i midtsjiktet om man savner litt trøkk og dynamikk.

Tracklist:

  1. Drowning Sorrows
  2. Ghosted
  3. Your Isolation