Karmøygeddon 24

Ohmwork "In Hindsight"

av yngve

Ohmwork Album 23Selskap: Rob Mules Records

Release: 13.10.23

Tromsøværinger med sitt beste slipp?

Ohmwork@Facebook

Jeg vet ikke, er dette den beste skiva de har gitt ut? De har vært bra fram til nå også, jevnt ujevnt, mye bra, noe fyll, men alltid med noe som gjør at jeg legger godsiden til. Nå kom denne femte, ihvertfall i min bok, skiva fra bandet, og nå ble sangene fisket fram fra den stappfulle mappen med digitale filer.

Stilen er fortsatt hardrock med mye tung grunge, med 70-tallssåler og en anelse sleng i buksebeinet. Men samtidig har de, og det har de hatt siden de startet, noe eget ved seg. Denne gangen er de jevnere synes jeg, de knappe 40 minuttene går greit unna, og repeatknappen kan lett stå inne i noen runder uten at det blir kjedelig.

Referanser? Den er litt tricky, men det er nok en lapskaus der det flyter biter av Zeppelin, Ozzy, Soundgarden, og faktisk kan man sammenligne litt med norske Honcho. Der har du et oversett band! Men Tromsøbandet har livets rett, og når jeg lytter på In Hindsight, slår det meg flere ganger at jeg får mye mer ut av dette enn å lytte på de større banda innen retrostilen. Og misforstå meg rett, Ohmwork kopierer ikke, til forskjell fra mange nyere band i dag, stjeler de ikke rett av, de stjeler, endrer og lager sitt eget brygg :).

Jeg er litt uenig med meg selv at dette er en åtter, men de har ligget på 7/7,5 på noen skiver, og for å synliggjøre at denne etter min mening er et hakk opp, velger jeg å bruke åttetallet. 

Favoritten ble faktisk sistelåten, den semirolige, episke og feite Adrift. Hva er det med meg og avsluttende spor som favoritt? Også førstesporet fortjener å trekkes fram, Trial Of The Witch (pt. 2) (første del må vi tilbake til albumet Horrorworks for å finne).

8/10

Tracklist:

  1. Trial of the Witch (pt. II)
  2. 17 Years
  3. Welcome to My Insanity
  4. Turmoil
  5. Relentlessly Closer
  6. Hindsight
  7. The Web
  8. Adrift (med Kjetil Solberg)