Karmøygeddon 24

Novae Militiae "Gash`Khalah"

av ruben haug

A2845551396 16Selskap: Goathorned Productions

Release: 01.07.17

For de som evt. har lest flere av mine omtaler så er det ingen hemmelighet at jeg er fan av fransk black metal. Og nå har jeg funnet en liten perle av et band, Novae Militiae. De har eksistert siden 09, slapp sin debut i 11, og nå er oppfølgeren ute. Debuten har jeg ikke hørt, men den står på innkjøpslista mi. Jeg kom over bandet på Metal Archives, sendte over en mail - og ikke lenge etter lå plata i postkassa. Og jeg hadde virkelig ingen anelse om hva jeg hadde i vente.

For NM er black metal med stor B. Gash`khalah er et sonisk angrep som vedvarer i 55 minutter. Det er så heftig og brutalt. Det er nesten så jeg mistenker at bandet består av velkjente musikere, for ingens navn er nevnt i bandets sammenheng. Og kvaliteten på både musikken og produksjonen tilsier at dette er folk med mye kunnskap. Men hei, det kan også være noen ekstremt dyktige jyplinger. 

Novae Militiae@Facebook

Og når jeg nevner produksjonen så er det ikke uten mening. Hvert instrument kommer klart fram, dog ligger vokalen hakket fram i lydbildet. Black metal riffene er alltid tilstede og bak i lydbildet hører du også litt mer melodisk gitararbeid tidvis, uten at det påvirker kulden i bandets musikk. 

Brutaliteten er alltid tilstedeværende, også bandets smått ambiente partier. Og de partiende bidrar til denne kulden jeg nevnte. Og det tilfører en smått industriell følelse, uten at du skal la deg avskrekke av det ordet, for dette er så brutalt og jævlig som det kan bli. Tungt, hardt og brutalt.

Tekstene følger ikke med, men utifra cover, coverart og låttitler snakker vi nok blasfemi, anti-religion og satanisme. Og for de av dere som liker namedropping kommer det nok ikke som noe sjokk at jeg nevner band som Antaeus, VI, Aosoth, DSO, Blut aus Nord og lignende. Dette bandet har mye til felles med nevnte band, både musikalsk og visuelt. Og de havner også i nevnte bands selskap når det kommer til kvalitet. Og da skjønner nok de fleste som liker de banda at her er det snakk om kvalitet litt utenom det vanlige.

Jeg tror ikke jeg trenger skrive mer. Du har ellerede skjønt om dette er noe du vil sjekke ut eller ikke kjenner jeg deg rett. Du vil ikke angre hvertfall, det kan jeg nesten garantere. For min del blir nok denne plata ett av årets høydepunkt. Både fordi den er så bra og fordi det var en så jævlig stor og positiv overraskelse...

NOVAE MILITIAE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9/10

  1. The Chasm of the Cross 
  2. Daemon Est Deus Inversus 
  3. Orders of the Most-High 
  4. Koakh Harsani 
  5. Annunciation 
  6. Black Temple Consecration 
  7. Fall of the Idols 
  8. Seven Cups of Divine Outrage