Karmøygeddon 24

Nocturnal Breed "Napalm Nights"

av ruben haug

1972248 10152296769946182 778112072 NSelskap: Agonia Records

Release: 11.03.14

Nocturnal Breed begynner å få litt fartstid og tidligere i år kom de med sin femte fullengder siden debuten fra 97. Det går fortsatt i thrash-/blackmetal, og Napalm Nights har da fått sin spilletid her hjemme, plata er rett fornøyelig.

Overraskelsene er få, men det svinger av plata - og den inneholder flere partier og riff jeg liker. Blandingen av thrash og black er fin, og låtene har god flyt syns jeg. Første låt som stikker seg ut er Cursed Beyond Recognition, en skikkelig seig og fet låt som inneholder kremriff på kremriff. Vokalen på låta er en blandning av black og highpitch thrash, og er fantastisk rå. At de kjører på med solo kommer de seg unna med, og låta er en fryd for øret. Så absolutt den som er blitt hørt mest på.

Vokalen er en ting jeg vil trekke fram med NB. Du får servert alt fra god black- og thrashvokal til noe som mest av alt minner om Lemmy, perfekt utført. Variert og godt gjennomarbeidet!

Nocturnal Breed@Facebook

Ankepunktet for min del er oppsettet av låtene. Eksempelvis blir Cursed Beyond Recognition avløst av en rett fram thrashlåt, og jeg skulle gjerne sett det litt mer gjennomtenkt, det blir litt sånn samleskivefeeling over det. Låtene hver for seg er fete de, men jeg savner den røde tråden kan du si.

Alt i alt har gjengen kommet opp med mange gode låter, og ikke minst riff. Vokalen har jeg fremhevet, nå nok en gang, og gutta kommer seg så absolutt på plussiden med Napalm Nights. Har du hørt de før veit du hva du får, og har du aldri hørt de, sjekk gjerne ut skiva om anmeldelsen vekker interessen...

7/10

Tracklist:

  1. The Devil Swept the Ruins 
  2. Speedkrieg 
  3. Cursed Beyond Recognition 
  4. The Bitch of Buchenwald 
  5. Napalm Nights 
  6. Thrashiac 
  7. Dawn Campaign... Flamethrower Ridge 
  8. Under the Whip 
  9. Dragging the Priests 
  10. Krigshisser (D.N.K)