Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Mythery "The Awakening Of The Beast"

av yngve

9455Selskap: Mighty Music/TARGET DISTRIBUTION

Release: 12.08.13

Fjoråret bød på mange skiver, mange som ble liggende her i bøtter og spann grunnet nedetiden vi hadde. Noen måtte lide, andre ble prioritert, mens noen fikk lov til å snike seg mellom slagene. Det siste var tilfelle med Mythery, de hadde med andre ord litt flaks :) Men var det verdt det?

Mythery@Facebook

Progressiv metal, fresh musical perspective, symphonic masterpiece, forklaringene var mange, men de prøver jeg som vanlig å skyve litt til side.
Metallen er ikke veldig farlig, den er litt tynn i vokalavdelingen (men det er en grei stemmebruk, ren og ok, ikke mer), produksjonen kunne gjerne hatt enda mer fett på seg, generelt vil jeg vel si at det ikke skapte bølger her i huset. 

De bruker fiolin, rytmikken er ikke så langt unna det de selv bruker av hint (Nightwish) og resten av bandet henger godt med i svingene. Det summerer mye av det jeg sitter igjen av inntrykk. Stemmen til Laurits er litt tannløs, men når han drar på litt, får han en fin snert. I løpet av albumet dukker det opp låter som er litt operatiske, symfoniske, teatralske, det likte jeg bedre enn øyeblikkene hvor de høres ut som en streit powermetalband.

En ok skive, hverken mer eller mindre. Jeg fikk aldri foten nok til at neste hele karakter falt naturlig. De mottar gode anmeldelser rundt forbi, som vanlig oppfordrer jeg dere til å sjekke klipp og surfe litt før dere gjør dere opp en mening.

5,5/10

Tracklist:

  1. Another Universe
  2. Epoch Of Destruction
  3. The Crusade
  4. Godforsaken
  5. The Awakening Of The Beast Part I - Overture
  6. The Awakening Of The Beast Part II - A Dark Epiphany
  7. The Awakening Of The Beast Part III - Awoken By The Fire
  8. The Awakening Of The Beast Part IV - Through Shadow Eyes
  9. The Awakening Of The Beast Part V - The Words Of Salvation