Karmøygeddon 24

Madhouse "Metal Or Die"

av arni sørlie

Metal Or Die 18Selskap: Iron Shield Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 11.05.18

Teutonic heavy metal! Tysk metal for tyskere?

Madhouse er nok et band i rekken av band som holdt koken på 80-tallet, hadde pause, og er back in action typisk 25-30 år etterpå. Noen demos på slutten av 80, og reunion i 2014. Etter et møte og noen øl var de klare for nok et metallisk samvær. Det endte i Metal or Die, som vi har i spilleren i dag.

Teutonic måtte jeg google, og hvis ikke helt misforstått, så er det betegnelse på folkeslaget tyskere? Uansett, det er bare å åpne en øl, feste sikkerhetsbeltet og trykke play. Det er intense greier man skal gjennom! Intens moshpit og konstant headbanging? Selv om ikke alt er uptempo er det masse og mye i ørekanalen. Ompa-ompa til du dør og bene veien til nakkesleng. Det er litt sånn at hvis man vil at festen skal ta helt av, da er Madhouse fasiten. Fra den litt melodiøse power-feelen i Against our Mind til den mer Kreatorlignende aggresjonen i Tormentos, og disse ompa ølfestival-taktene med allsangfaktor på Hellice og Machinery gjør spekteret fyldig. Mye musikk, men egentlig ikke så mye som virkelig fester seg, foruten selve øset og kjøret. De skal ha litt for å ta vare på gamleskolen metallen, og for at de enda har hjerter av rustfritt stål!

Madhouse@Facebook

Etter noen høringer måtte jeg inn på promoskriv for å se om det var trommis, eller maskin. Det er trommer, men soundet låter litt tynt og klinisk. Ellers er det som nevnt mye som kommer ut høyttalerne, og ikke noe man setter på for å slappe av i godstolen. Litt av grunnen til at det føles som et øs er gjerne output-levelen, og komprimeringen? Ta f.eks. Back in the Black, der høres det ut på introriffet som om det peaker og vrenger. Såhh, null dynamikk, bånn gass kjør og mye lyd.

For fans av heavy metal med edge av thrash, og med ørekanaler som ikke blir så fort mettet.

6,5/10

Tracklist:

  1. Against our Mind
  2. Gates of Hell
  3. Hellice
  4. Machinery
  5. Tormentors
  6. Back in the Black
  7. Demons of Insanity
  8. One Way to Glory
  9. Metal or Die
  10. Psycho God