Karmøygeddon 24

Leviticus "The Strongest Power"

av yngve

Leviticus  Cover SmallDenne reutgivelsen tilfører ikke noe annet enn tilgjengelighet, men du verden, denne skiva holder seg like bra som når den kom ut!

I all den svarte røken som som oftest tåkelegger metalscenen, er det et friskt pust å høre kristenrockerne i Leviticus øse ut sin tunge hardrock, og dette er virkelig en bauta innenfor den skandinaviske metalscene. 

Dette er et band og en skive jeg vet mange samlere av sjangeren 80-tallsmetal har på ønskelista, og at flere seriøse storsamlere anser denne som vel verdt å ha i hylla. 

Strengt tatt kunne jeg vel ha anmeldt denne uten å ha hørt en tone, men faktisk snurrer denne jevnlig fortsatt, det har den gjort helt siden jeg skaffet tilveie kassetten i 85.  Her er det ikke snakk om noen kommersiell vinkling som vi fikk på Setting Fire To The Earth (skiva etter, og som er ENORMT fet!!), her er det tyngde, råe riff og låter som virkelig holder mål. The Rock for eksempel, har aldri skuffet meg, den har en svært mektig balanse mellom den heavy bunnen svenskene har og vokalen til Stigsson som er rå og melodisk på samme tid.

Jeg personlig er så glad i denne at jeg ikke klarer å gi noe annet enn en sterk karakter, men jeg mener objektivt at dette er en bankers utgivelse som etter flere dekader fortsatt er aktuell, holder mål og gir glede. 

Leviticus@Facebook

The Strongest Power er kanskje trioens beste, selv om jeg er svært svak for Setting Fire også. Og trioformatet fungerer som fjell, de har denne spesielle måten å arrangere og framføre på som trioer ofte har. De har nok lagt på litt gitar i studio, men det er åpenbart at bandformatet har styrt tankegangen når de lager låter, og her stemmer det meste.

Oldschool skandi-metal på sitt absolutt beste. The Strongest Power, et lys i mørke ;)

9/10

Tracklist:

 1. The Winner
 2. Deborah and Barak
 3. On the Rock
 4. King of Kings
 5. Stay with Us
 6. I Got Power
 7. Look Around
 8. I Love You
 9. A New Day
 10. Light for the World