C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Konstant smerte

av yngve

10848006 1545601352351217 2144512197472218793 NFor en tid tilbake kom jeg over Scars, et band som hadde linker til Witchhammer og Mecalimb, begge band som var mer enn nok til å trekke de inn her på Heavymetal.no. Jeg tok en prat med Ole, bandets vokalist/gitarist.

Så Ole, Scars, nytt band for mange, hva sparket i gang det hele? Hva var bakteppet for å starte opp?

"Scars ble startet som ett soloprosjekt. Jeg hadde en del låter liggende og ville få spilt de in med ok lyd. Var vel ikke tenkt som noe annet enn det til og begynne med. Var først når det begynte og ta form i studio at jeg begynte og tenke band."

Scars@Facebook

Jeg påpekte i anmeldelsen at jeg ikke visste hvem du er, vokalist og gitarist Ole, får vi noen ord om deg?

"Jeg har spilt gitar i Mecalimb i 10 år. Vi har to fulle cd-er bak oss (Mechanical Recipe 2009 og Bound To Fall 2011) og en EP (Chaos EP 2014). Det kommer nytt Mecalimb-album i 2015. Vi har ikke nådd de helt store høyder, så at du ikke vet hvem jeg er er ikke så rart."

Mecalimb kjenner jeg godt til, men koblet ikke navn og band, blir mange å holde orden på :).

"Bortsett fra Mecalimb, startet jeg Scars i 2013/2014, som slapp In Constant Suffering i 2014. Ellers har det vært mye kjellerband i Fredrikstad. Alt fra hardrock til death metal. Jeg er også med i et annet prosjekt som er mer old school death metal. Håper på en utgivelse der
også etterhvert."

Og de andre, kjører du på med litt bakgrunnsinfo på de også?

"Cato kommer fra en litt mer thrasha bakgrunn. Han har spilt i Jims Garage og SoulstoneMorten kommer jo fra Witchhammer, og de har jo et greit navn innen metal. Torben har jeg spilt med flere ganger, han var også med og starte opp Mecalimb. Jeg spiller både gitar og bass, da ble det bass i Scars."

Og hvor på rangstigen er Scars? I forhold til andre gjøremål? Prioriteres Scars, eller er det et band som får fokus når det er ledig
tid?

"Jeg tror Scars får like stor prioritering som Mecalimb og Witchhammer. Hverken Mecalimb eller Witchhammer spiller så jævlig mye live uansett, så jeg tror ikke det blir noe problem. Og blir det et problem, tar vi det når det kommer. Gidder ikke tenke på det nå."

10425415 1592620560982629 2342378644486296097 NLivebilde: Foto - Trond Næsheim

Trommene er programmerte? Jeg vurderte å nevne at de hørtes litt kliniske ut, men det er også et lydbilde som godt kunne ha vært utført av en kar med stikker. Hvorfor valgte dere dette? Var ikke Cato på plass under innspillingen?

"Det var bare meg til å begynne med. Og skulle jeg spilt trommer, hadde jeg holdt på med første låta enda. Jeg ville ikke at alt skulle renne ut i sanden og ikke bli noe av, derfor begynte jeg å spille inn så fort som mulig. Pluss, hvis jeg skulle betalt studiotid for bassist og trommis, hadde det blitt enda dyrere. Blir ikke digitale trommer og bass på neste skive."

Ole, hvordan ser du på Scars? Styrer du skuta? Jeg ser du takker de tre andre i bookleten, det framstår da som om Scars er deg og at de er medvirkende? eller har det utviklet seg fra å være et prosjekt til et band?

"Scars er et band. De tre andre likte låtene godt, så det bør ikke by på noe problem med tanke på neste skive. Morten og jeg har begynt å skrive litt sammen, og jeg tror vi tenker ganske likt. Det er jo bare sunt og få litt input fra andre, så ikke alt blir kliss likt. De nye låtene vil da få mer betydning for Cato, Torben og Morten når de er med og bygger opp fra bunn av. Grunnen til jeg takket dem var bare at de ville være med på det her."

Tematikken, er det basert på egne liv, egne opplevelser, egne meninger? Det er jo både personlige saker her, og saker som er generelle men vinklet subjektivt.

"Både ja og nei. Letter From Sam, Attack og Alison henger jo sammen. Sam reiser i krigen i Attack og dør i Alison. Litt klisje, men det driter jeg i. Corrupt World går litt til NAV om hvor jævla lite du betyr som menneske, så du får lyst til og lage litt opptøyer. Hell and Fire går litt på narko, uten at jeg skal bry meg med hva folk kjører inn i kroppen. Worthless går litt på det meningsløse samfunnet som skapes av de såkalte realityprogrammene. Jeg mener fuck it. Tro på deg selv og gi blanke faen i hva andre måtte mene."

Ligger det mer bak tekster og tittel enn å bruke disse temaene i bandsammenheng? Er det noe du/dere føler så sterkt for at dere anser dere som et talerør for å fronte noe? Et politisk band?

"Tekster er bare noe som kommer der og da. Jeg har aldri sett på meg sjøl som en som kan skrive tekster. Jeg har ofte tenkt ut tittelen på låta først, så bare skribler jeg ned noe. Jeg får ofte hjelp fra min bror til å gjøre alt ferdig. Og noe politisk budskap ligger ikke der bevisst ihvertfall."

Selv om jeg kanskje synes at enkelte av låtene kunne trengt en tøddel mer trøkk, var det meste her veldig bra. Og jeg hører for meg at denne skiva glatt hadde fungert live.

"Vi har gjort kun en live jobb foreløpig,men da fikk vi ikke gå av scena. Så ja, det fungerer fint live. Folk var med og sang fra første låt. Og med tanke på at det var mange der som ikke viste om Scars eller hadde hørt noen av låtene, er det jo helt rått."

Ole forteller at de håper på flere konserter, bare kontakt de og sjekk om du vil ha de til ditt nabolag.

Hvordan jobber dere i å promotere bandet? Er det litt hver dag, skippertak eller en ferdig spikret slagplan?

"Er vel Morten som er flinkest her. Vi andre er litt sånn la humla suse, så her har vi en stor jobb og gjøre."

Les anmeldelsen av 'In Constant Suffering' HER .

Det koster å spille inn skive, ble det egen lommebok som bidro mest? Eller har dere ordnet dere med støttepenger eller lignende? Jeg ser at Swanö har mastret, og at vokalen er gjort i Toproom, det koster jo litt.

"Vi betalte alt selv. Swanö er ikke så jævlig dyr, pluss at han er helt rå på å få fet lyd. Vi kommer nok til og bruke Swanö i fremtiden også. Toproom fikk jeg en litt grei pris av Børge."

Og resten? Eget studio? Egne fasiliteter?

"Trommene og bassen ble i grove trekk lagt hjemme, så ble alt tatt med til Jon,som har jobbet på Lydmuren,for å rette på og få fetere lyd. Vi la også all gitaren der."

Har det skjedd noen endringer i besetningen siden skiva ble sendt ut? Jeg vet det tar tid med HMNO, mange band, mange skiver, derfor sjekker jeg status :).

"Samme sure trynene som er med, he-he."

Jeg ønsker dere lykke til! Og her er dere alltid velkomne, bare send nyheter etterhvert, så skal jeg oppdatere leserne :)