Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Kal-El + Argonauta Records

av yngve

14956525 563686563756029 3866118328746338602 NStonerbandet fra vestlandet drar i land deal med italienske Argonauta Records. Albumet som kommer bærer tittelen 'Astrodoomeda' og vil ifølge ryktene være tyngre enn det bandet tidligere har levert. Jeg tok en kjapp prat med vokalist Ståle.

NB! Konsert på Onkel Aksel i Kristiansand 13. januar.

Bilder: Ikke relatert til skiva som kommer, men det er på sin plass å vise fram litt av den fantastiske estetikken bandet syr sammen for å promotere seg). Kunstneren er  Tangy Zizzler, en engelskmann bandet har vært så heldig å kunne benytte seg av den del.

Dette er det samme selskapet som slipper doombandet Among Gods' skiver, da er det to grunner til å følge litt ekstra godt med på hva som skjer der nede i Italia ;). Og denne nyheten er et par uker, men sånn er det når det raser inn mailer hver dag.

Kal-El@Facebook

"Kal-El is the fuzzed-out step-child of hard rock and heavy metal, often with hints of psychedelic and blues rock as well as doom metal. Songs typically feature a bass-heavy groove, detuned guitars and mind-expanding lyrics."

Ståle, vokalist, eller Ulven om du vil, er en av de jeg kjenner som jeg tror alltid er online. Kjappe svar og bra service, det gjør livet mitt lettere :). Og bandet er i prosessen i å lage sitt tredje album, som skal slippes på italienske Argonauta. Hvordan skjedde dette?

"Ja, det ble nytt plateselskap på oss, det tredje på kort tid, men det er jo som med alt annet i dag, man går etter det beste tilbudet.

Det denne karen hadde i motsetning til de andre, utenom det faktum å ha et brennende ønske om å gi ut vår nye skive, er et mye større nettverk inn i det miljøet vi mer eller mindre har funnet frem i. Da flere personer vi har hatt kontakt med i europeisk sammenheng har snakket om Argonauta, og at Gero er the real deal, ble valget lett. Han heiv en helt ok kontrakt med bedre betingelser på bordet, og vips så var vi på nytt selskap."

Og Gero hadde oversikt på vestlendingene fra før han. 

"Da jeg i innledning til forhandlinger lurte på hvorfor han ville ha oss, begrunnet han med at han hadde fulgt oss en stund, og kjente til nøkkelpersoner rundt oss som fortalte vi jobbet hardt, pluss at vi hadde ny skive i emning. Når han i tillegg er fan av det vi gjør og har trua som det heter, og ikke minst kalte oss en hybrid av Black Sabbath, Monster Magnet og Nebula, ble vi jo revet med. Det å bli nevnt i samme setning som de gutta der er jo helt vilt. Og selvsagt stas må vi ydmykt legge til."

15032269 574945149296837 2475297112775727239 N

"Formed in Norway back in 2012 by members from Theatre of Tragedy, Six Eyes Lost and Desspo, they started rehearsing for the debut record shortly after that, growing up not just as a band, but as a little family as they found themselves around Norway on different gigs and venues."

"Kal-El are now recording the new album to be released by Argonauta Records in 2017. Be prepared for a stunning blend of Black Sabbath meet Monster Magnet meet Nebula!"

Musikkvideo

"I disse dager har vi akkurat spilt inn musikkvideo til vår neste single til Astrodoomeda, Spacecraft, som blir gitt ut offisielt med premiere på selveste The Obeliks nå engang før jul, samtidig som den har fått endel spilletid på radio. Selve låten er vel ikke helt den typiske Kal-El-låten, men har en swong over seg som gjorde vi at vi valgte den som neste video."

Studio

"For selve innspillingen sin del valgte vi denne gang å gå tilbake til Ragge og Studio Valhalla  (Ragnar fra Escapetor og hans studio - Yj). Selve stemningen ute hos ham, samt en utrolig frihet (og ikke minst tålmodighet), gjør at vi jobber utrolig bra hos ham. At den mannen ikke har revet ut hele håret sitt allerede på grunn av meg og Bjørn er helt utrolig. Det er jo ganske krevende å ha to med nesten ADHD og en haug med ideer på en gang rundt seg, men han klarer det. Det fine er at vi får prøvd ut ting, mange ting. Heller det enn å sitte etterpå og lure på om... atte... hvis..."

Nå har vel ikke Ragnar så mye hår, så mulig han gjør dette etter at dere har gått, av ren høflighet? :)

"Vi har også fått Marc Thompson (45 Star Wars audiobooks, Clone Wars stemme osv...) til å snakke inn noen linjer som jeg har skrevet, og som skal brukes i en av låtene, det er en meget stor affære for Star Wars-galninger som oss at han har gjort dette. Rett og slett tøft! Marc sa han ville lese linjene først, men svarte raskt at dette kunne han stå inne for, og sendte oss 7 forskjellige versjoner, alle med forskjellig stemme. Mannen er jo helt syk på forskjellige stemmer."

Idiotfett!!!!!!

Og skivas releasedato er ikke fastsatt, bare sånn ca. 

"Når selve Astrodoomeda kommer vil tiden vise, men vi har sagt engang på våren 2017. Vi har flere låter vi vil spille inn før endelig utvelgelse for skiva skal gjøres. Det er deilig å være kreativ, men problemet er at det blir jo for mye materiale :). Vi velger nok ut en god blanding av noe skikkelig seigt og tungt i kjent Kal-El-stil, og krydrer med litt mer uptempo og groove. Tekstene blir for det meste i scifi-verden, også kan det være Mica dukker opp igjen."

Mica er aldri feil :)

Stigeklatring

"Det som er spennende i disse dager er at bare etter de par ukene vi har vært signert på Argonauta, vi har fått innpass flere steder vi har jobba hardt med å komme inn på. Det viser rekkevidden til Gero, samt at det harde arbeidet vi allerede har gjort selv nå bærer frukter. Flere har muligens hørt om oss, men de har trengt den siste pushen for å ta oss på alvor inn i varmen.

Med det menes bransjefolk og andre nøkkelaktører innen stonermiljøet i Europa. Det er unektelig stas å vite at vi er på blokka til flere av de etterhvert viktige og rimelig store festivalene for vår musikk. Det er jo ikke å legge under en stol at Stoned From the Underground, Roadfest, DesertFest og Freak Valley er arrangementer vi svært gjerne vil være en del av. Om det skjer vil tiden vise, men vi har muligens kravlet opp et par trinn på stigen med denne signeringen."

På hjemmebane

"Vi har nok endel igjen å bevise her hjemme (ikke det at vi på noen måte tror vi har klart det i utlandet), men vi er ikke så selvopptatte at det er et problem. Den typen musikk vi spiller vokser seg stadig større her i landet også, men når du har band som Black Debbath, Lonely Camel og Tombstones allerede, blir vi nok litt bleke i forhold, enn så lenge :). Man må ha troa selv, ellers så tror ingen andre på deg heller!

Utover det satser vi i Kal-El at alle har ei god førjulsstund, og har masse god Black Sabbath og annet groovy på stereoen nå i stria."

Bandet sier i pressemeldingen fra selskapet at de er stolte av å høre til Argonautafamilien, og at de gleder seg til å slippe sitt tredje album via selskapet. Musikken skal visstnok bli litt tyngre enn det vi har hørt fra bandet fra før, noe som aldri er feil :) Tyngre er bedre. Og coveret? Det blir garantert like fett som på de par første for "...Mr. Voetmann er artisten som står for coverart igjen, den utrolige Mr. Voetmann, så albumcoveret vil ha den umiskjennelige Kal-El-stilen )."

Sjekk ut en smakebit og en cover (Kyuss) under her, begge blir å finne på det kommende albumet.