Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Jason Becker "Triumphant Hearts"

av arni sørlie

450x450bbSelskap: Mascot Records 

Release: 07.12.18

Jason Becker med alle hjertens gitarvenner feirer livet?

Jason Becker er vel kjent for de aller fleste, og om ikke, da er det plikt å lese seg opp på livshistorien til denne fantastiske gitaristen. På 80-tallet var det mye shredding og fart, da ikke minst med Cacaphony, dog soloplatene er litt mer nedpå. Som mang en supergitarist er klassisk musikk alltid en del av repertoaret, noe som også her er tilfellet. Med seg på Triumphant Hearts har han, hold deg fast, blant Andre Marty Friedman, Joe Satriani, Neal Schon, Steve Morse, Paul Gilbert, Joe Bonamassa, Uli Jon Roth, Richie Kotzen, Gus G og Jake Shimabukuro.

Jeg er usikker på om denne platen hører hjemme på Heavymetal.no, for det er vel ikke en tone eller strofe som kan kategoriseres som hardere enn rock. Som nevnt er den klassiske biten fremtredende, og da vet du allerede at symfoniorkesteret har god plass på platen. Nei, det er ikke massiv gitarrunking over en lav sko, det er låter og komposisjoner, og det er vakkert. Ja altså, vakkert hvis man er litt frisinnet og tåler en dose soul, funk, pop, jazz, blues og generelt søte fine tonevalg. 

Selv fikk jeg en real aha-opplevelse på platens kanskje mest folkelige spor, Hold On To Love. En soulballade som som har Codany Holiday  på vokal. Egentlig hater jeg slik vokal, men her kommer det halsfrekvenser og stemninger jeg fikk en indre ro av. Kanskje mest av gitarspillet som akkurat på denne kan minne en del om Jeff Becks 'Scared For The Children'. En svært emosjonell låt... ihvertfall hvis man ser inn på videoen. Ja ja, noen guilty pleasures kan man vel ha(og få) i voksen alder? 

Mye gitarspill som forventet, og alt er selvfølgelig på et nærmest umenneskelig nivå. For de spiller ikke bare, de formidler stemninger som man oftest bare opplever på film. Et stort pluss for ikke å shredde i stykker låtene. Det er faktisk ikke så mye shredding, selv om enhver shreddlover får sin dose. Ha-ha, du tenkte kanskje at det manglet en gitarist i rekken av storheter? Selvfølgelig er Guthrie Govan med. Men, det er så mye gitar og så mange med på så mange låter at det kan være vanskelig å skille dem hvis man ikke er dypt inni hver sin spillemåte, teknikk og sound.

Alt toppes på Valley Of Fire der det er hele 15 artister kredda for innsatsen. Det blir 9 minutter med god uttelling for de gitarinteresserte det. En perfekt låt å bruke på quizz blant gitarnerder…..hvem spiller hvor i låten?

Helt klart en plate for de med litt over normal interesse for gitar, men den kan også være et deilig avbrekk i headsettet når man trenger å rømme en hektisk hverdag i 1 time og 20 minutt. Alt i alt en plate med mye håp og følelser. Coveret snakker for seg selv!

Mulig dette er en plate som fortjener en langt dypere inngåelse, men håper du ble nysgjerrig og gjør det selv, for det er verdt å sjekke ut tross det metalliske fravær.

8/10

Jason Becker@Facebook

 1. Triumphant Heart (feat. Marty Friedman, Glauco Bertagnin & Hiyori Okuda)
 2. Hold On To Love (feat. Codany Holiday)
 3. Fantasy Weaver (feat. Jake Shimabukuro)
 4. Once Upon A Melody
 5. We Are One (feat. Steve Knight)
 6. Magic Woman (feat. Uli Jon Roth & Chris Broderick)
 7. Blowin’ in the Wind (Gary Rosenberg & Jason Becker)
 8. River of Longing (feat. Joe Satriani, Aleks Sever, Guthrie Govan, Steve Morse)
 9. Valley of Fire (feat. Michael Lee Firkins, Steve Vai, Joe Bonamassa, Paul Gilbert, Neal Schon, Mattias, IA Eklundh, Marty Friedman, Greg Howe, Jeff Loomis, Richie Kotzen, Gus G., Steve Hunter, Ben Woods)
 10. River of Longing (feat. Trevor Rabin)
 11. Taking Me Back
 12. Tell Me No Lies
 13. Hold On To Love (feat. Codany Holiday) [Chuck Zwicky Remix]
 14. You Do It